(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου

Photo Gallery

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη της Συνάξεως του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Κατά την διάρκεια του λαμπρού Αρχιερατικού Εσπερινού, ο οποίος ετελέσθει το απόγευμα της Δευτέρας 6 του μηνός Ιανουαρίου ε.έ., εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής-Λαγκαδά, χοροστάτησε ο εορτάζων Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης, συνχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, ενώ παρέστησαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Αγίου Βασιλείου Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπουργίτης και Αγίας Τριάδος–Πεντε Βρύσεων π. Ισαάκ Τσαπόγλου, ο Γραμματεύς του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Πλάτων Κρικρής, πολλοί ιερείς όχι μόνο της Μητροπόλεως μας αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος, εκπρόσωποι των Ιερών Μονών της επαρχίας μας, καθώς και πολύς κόσμος που προσήλθε για να τιμήσει την μνήμη του Αγίου.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε εκτενώς στον Βίο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, τονίζοντας ότι σήμερα η ημέρα αυτή είναι μία μεγάλη εορτή διότι η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη ενός δικαίου προσώπου στη ζωή της, που αναδεικνύεται πρότυπον και δείκτης πορείας της ζωής προς την Βασιλεία του Θεού.

Ο Τίμιος Πρόδρομος είναι το πρόσωπο εκείνο, το οποίο ετίμησε ο ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι πόσο ανάγκη έχουμε τον λόγο του Τιμίου Προδρόμου σήμερα και πόσο ανάγκη έχουμε από την συνειδητοποίηση των δειγμάτων εκείνων που αποτελούν λόγους προετοιμασίας για να γίνει η ζωή και καρδιά του καθενός μας, οδός Κυρίου.

Η κοινωνία μας και η εποχή μας έχει ανάγκη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή το μήνυμα που ακούγετε έως και σήμερα ως μία «φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ». Είναι αναγκαίο να συνειδητοποιήσουμε αγαπητοί μου αδελφοί, ότι το πολυτιμότερο που θα μπορούσαμε να δεχθούμε σήμερα ως δώρο από τον Τίμιο Πρόδρομο αλλά και ως προτροπή της Αγίας μας Εκκλησίας για την άμεσο λύση όλων των προβλημάτων που μας απασχολούν είναι το «Μετανοεῖτε ἤγγικε γάρ ἡ Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν».

Η μετάνοια ταυτίζεται με την αλλαγή του τρόπου σκέψεως και της ζωής. Επομένως εάν δεν γίνει βίωμα προσωπικό στην ζωή του ανθρώπου θα αποτελεί ίσως ένα ωραίο κήρυγμα και ένα ωραίο περιεχόμενο διδασκαλίας. Πρέπει ο άνθρωπος να ανοίξει την καρδιά του για να έχει τους καρπούς της μετανοίας ως καρπούς της χάριτος. Τότε μόνο η μετάνοια θα είναι πραγματικά μια φωνή που θα βοά μέσα στην έρημο του καθενός μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας