(Δελτίο Τύπου) Κοπή Βασιλόπιτας στην 34η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού - Ασσήρου

Photo Gallery

Την κοπή της Πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στην περιοχή της Ασσήρου ευλόγησε και έκοψε το πρωί της Παρασκευής 10 του μηνός Ιανουαρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Κατά την διάρκεια της Εκδηλώσεως παρευρέθηκαν, ο Διοικητής της 34ης Ταξιαρχίας Τ/ρχος κ. Θεόδωρος Κουλούρης, οι Δήμαρχοι Λαγκαδά αι Ωραιοκάστρου κ. Ιωάννης Αναστασιάδης και Δημήτριος Σαραμάντος, οι Διοικητές των όλων των Μονάδων που αποτελούν την Ταξιαρχία, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Δημοτικών Συμβουλίων Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου καθώς και Ανώτεροι Αξιωματικοί και Οπλίτες. Το κομμάτι με το φλουρί, άξιον αναφοράς είναι, ότι έτυχε στην μονάδα της Ταξιαρχίας η οποία αυτή την στιγμή βρίσκεται στην περιοχή του Κοσσόβου.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εξέφρασε την χαρά του, για την παρουσία του αυτήν την στιγμή, σε μία τόσο σημαντική για την ασφάλεια της υπερασπίσεως της Ειρήνης της Ελλάδος, Στρατιωτική Μονάδα, η οποία εγγυάται την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεταφέροντας προς όλους τους παρισταμένους τις ευχές της Αγίας μας Εκκλησίας, τόνισε την μεγάλη σημασία της Ειρήνης που πρώτα από όλα πρέπει να είναι στο νου και στην καρδιά του καθενός ώστε να μπορεί να προβάλλεται στην οικογένεια, την κοινωνία και στο Έθνος. Η αποστολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά το παρελθόν αλλά και το παρόν αποτελεί μία επένδυση για την Ελλάδα. Μία επένδυση που επαφίεται στο φιλότιμο και την φιλοπατρία η οποία με σύμμαχο την αγάπη που επιδεικνύεται, κρατάνε ψηλά τα μεγάλα ιδανικά του γένους μας.

Η πατρίδα μας αυτήν την στιγμή περνάει μία μεγάλη κρίση. Η κρίση όμως αυτή και η δοκιμασίες όλων, μας δίνει την δυνατότητα να αποδείξουμε τελικά τι είμαστε ο καθένας και τι μπορούμε να πετύχουμε όταν αποφασίσουμε να κρατήσουμε μία στάση και ένα τρόπο ζωής που να ανταποκρίνεται στις ιστορικές προϋποθέσεις του γένους και της φυλής μας. Η περίοδος αυτής της κρίσεως είναι σαν τις ελεγχόμενες εκρήξεις με τις οποίες θέλουμε να απομονώσουμε ένα μηχανισμό που έχει ως σκοπό να προκαλέσει ζημιές.

Υπάρχουν σκοπιμότητες στην παγκόσμια σκηνή. Δεν είναι τυχαία τα όσα συμβαίνουν. Αυτό που επιχειρείτε συστηματικά είναι η αποδόμηση μιας κοινωνίας που έχει ιδανικά, περιεχόμενο, επίπεδο, πνευματικότητα και ταυτότητα. Δεν θέλουν να υπάρχουν κοινωνίες με ταυτότητα, με φυσιογνωμία και κυρίως να μην υπάρχει θρησκευόμενη κοινωνία, δηλαδή ανθρώπους που να μην έχουν στη ζωή τους Φόβο Θεού, Πίστη και Ελπίδα.

Βλέπετε ότι διαφοροποιούνται οι δομές φυσιογνωμικά σε μια εποχή που λέμε ότι η πατρίδα μας διέρχεται έντονη κρίση. Αυτό γίνεται για να μην υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης. Και φέρνοντας ένα παράδειγμα από τον κλάδο της Φυσιολογίας που έχει σχέση με την αντανακλαστικότητα σε διάφορα πειράματα υπογράμμισε ότι μας οδηγούν σαν κοινωνία σε μία μορφή εξαθλίωσης. Εξαθλιώνουμε και ισορροπούμε τα πάντα λέγοντας ότι δεν πειράζει το ένα δεν πειράζει το άλλο, φτάνοντας σε ένα σημείο σήμερα να εκλείψει από την ζωή μας σε πολύ μεγάλο και επικίνδυνο βαθμό η ηθική ευαισθησία με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει χωρίς να έχουνε οι άνθρωποι το μεγάλο προνόμιο της ελπίδας για το αύριο. Εμείς πρέπει να μην δεχθούμε να ακολουθήσουμε το δρόμο που θέλουν να μας πάνε.

Εμείς θα πάμε αντίθετα στο ρεύμα και θα έχουμε αμείωτη την αγάπη μας στην πατρίδα, στην οικογένεια, στους θεσμούς, τα Ιερά και στα Όσια. Με αυτήν την προοπτική θα αγωνιστούμε και ο αγώνας μας θα δικαιωθεί.

Απευθυνόμενος προς τους οπλίτες ιδιαίτερος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, τους προέτρεψε να κρατήσουν μέσα στην ψυχή τους έναν θησαυρό πολύτιμο που λέγετε Πίστης στον Χριστό και στον Θεό. Αυτή την Πίστη να μην την χάσουνε ποτέ. Αυτή είναι η Πίστη που κράτησε το γένος μας και αυτή η Πίστη κρατάει τον καθένα από εμάς σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Η Πίστη μας δεν είναι μία αφηρημένη έννοια, δεν ενεργεί κατά τρόπον αυθυποβολής όπως λέμε στην ψυχολογία αλλά είναι η Πίστη εκείνη που έχει την αναφορά της στον Αληθινό Θεό. Ο Θεός στον οποίο πιστεύουμε είναι αληθινός, είναι ζωντανός, είναι παρών. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Αναστημένος Κύριος και είναι κοντά μας, ανάμεσα και δίπλα μας συνεχώς. Από εμάς εξαρτάται το κατά πόσο θα θελήσουμε την παρέμβαση του Θεού και κατά πόσο θα αφήσουμε τον Θεό να μπει στην ζωή μας. Ο Ιησούς στέκεται έξω από την πόρτα της καρδιάς μας και χτυπάει να έρθει, να μιλήσουμε, να ζήσουμε την παρουσία Του. Δεν ανοίγει Εκείνος. Το χερούλι της πόρτας της καρδιάς μας είναι από μέσα εμείς πρέπει να Τον ανοίξουμε και Τον δεχθούμε.

Καταλήγοντας την ομιλία του, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ευχήθηκε προς όλους τους παρευρισκομένους, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά έχοντας πρώτα από όλα υγεία ψυχική και σωματική, η πατρίδα μας να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που διέρχεται, και να επικρατεί παντού η Ειρήνη παρά Θεού, η οποία είναι εκείνη που φέρνει μέσα στον άνθρωπο την χαρά και την πληρότητα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας