(Δελτίο Τύπου) Πρώτη Ιερατική Σύναξις του νέου έτους της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ε.έ. πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ιερατική Σύναξις του νέου έτους, της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, στην αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» που στεγάζεται στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης, μετά την καθιερωμένη προσευχή, απευθυνόμενος προς όλους τους ιεροκύρηκες της μητροπόλεως μας ομίλησε για τη σημαντικότητα που έχει αυτή η αποστολή τονίζοντας ότι ο ιεροκύρηξ γίνετε στόμα Ιησού Χριστού και μεταφέρει το μήνυμα του Ευαγγελίου, μεταφέρει τη διδασκαλία της Εκκλησίας, τη διδασκαλία των πατέρων πράγματα τα οποία πρέπει να είναι σαφώς καταξιωμένα, αποδεκτά και βιούμενα στην παράδοση της αγίας ημών ορθοδόξου πίστεως και ζωής. Έχουμε ανάγκη του επανευαγγελισμού. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να μάθουμε πρώτα το Ευαγγέλιο, καθώς δεν γνωρίζουμε τη διδασκαλία του Κυρίου μας και δεν γνωρίζουμε το πνεύμα της διδασκαλίας του Ευαγγελίου. Το Ευαγγέλιο Ιησού Χριστού είναι λόγος Θεού είναι αποκάληψης Θεού είναι λόγος που εμπεριέχει μέσα του δύναμη και μηνύματα ζωής αιωνίου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θέμα της φιλανθρωπίας, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να καλλιεργήσουμε την φιλανθρωπία ως τρόπο δια του οποίου μαρτυρείται η γνησιότητα της αγάπης ως Ευαγγελικής εντολής, οργανώνοντας κάθε χρόνο και καλύτερα τα συσσίτια, τις αποστολές τροφίμων καθώς και την έμπρακτη συμπαράσταση στους νέους και στα σχολεία.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ενημέρωσε τους ιερείς για τις επερχόμενες εόρτιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά μας Μητρόπολη με κορύφωση αυτές στην περιοχή της Όσσας κατά τον μήνα Φεβρουάριο, επι τῇ ευκαιρίᾳ της εορτής της Αγίας Νεομαράρτυρος Κυράννας, καθώς και στις λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της θεοσώστου επαρχίας μας, ενώ η Ιερατική Σύναξις έκλεισε με γεύμα που παρετέθη στην τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων.ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας