(Δελτίο Τύπου) Ενθρόνιση νέας Ηγουμένης εις την Ιερά Μονή Αναστάσεως του Κυρίου - Εμμαούς

Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου ε.έ. και μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και συγκινήσεως ετελέσθη η ενθρόνιση της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αναστάσεως του Κυρίου-Εμμαούς, Φιλοθέης Μοναχής.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο οποίος ετελέσθη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής, παρουσία πλήθος πιστών και προσκυνητών, πραγματοποιήθηκε η τελετή της ενθρονίσεως της Ηγουμένης.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συνεχάρη την Ηγουμένη Φιλοθέη μοναχή και της ευχήθηκε ο Θεός να της χαρίζει δύναμη και κουράγιο, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνει, επισημαίνοντας παράλληλα ότι παρόλο που οι δυσκολίες θα είναι πολλές με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες όχι μόνο τις δικές της αλλά και των υπολοίπων μοναζουσών και με τη συνεχή καθοδήγηση του πνευματικού της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Μάξιμου Ψιλόπουλου θα μπορέσουν να προσφέρουν μία όαση χαράς και πνευματικής αναγεννήσεως στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι ταλανίζονται από πολλά προβλήματα και προβληματισμούς, ιδιαιτέρως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιωάννης ανεφέρθη στο πλούσιο πνευματικό έργο που επιτελείται στην Ιερά Μονή σε όλους του τομείς της διακονίας της Εκκλησίας.