Δεήσιν επί τῇ ευκαιρίᾳ της Γενεθλίου Επετείου του Στρατοπέδου της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Το πρωί της Τετάρτης, 20 Μαρτίου ε.έ., κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού της 34ης Μηχανοκινήτης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχου κ. Θεοδώρου Κουλούρη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ετέλεσε Δεήσιν επί τῇ ευκαιρίᾳ της Γενεθλίου Επετείου του Στρατοπέδου της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στην περιοχή της Ασσήρου και των πέντε επί συνόλου εννέα Μονάδων που στεγάζονται σε αυτήν και εν όψει των επικειμένων Πανελλήνιων Εξετάσεων του εκπαιδευτικού έτους 2014.

Κατά τη διάρκεια της Εκδηλώσεως παρευρέθησαν εκπρόσωποι των Δήμων Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου, οι Διοικητές όλων των Μονάδων που αποτελούν την Ταξιαρχία, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Ανώτεροι Αξιωματικοί και οπλίτες καθώς και μαθητές των Γενικών Λυκείων Λαγκαδά και Ασσήρου, του ΕΠ.Α.Λ. Λαγκαδά, του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» και αντιπροσωπείες μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως της περιοχής του Λαγκαδά. 

Στην ομιλία του προς τους παρισταμένους αξιωματικούς και οπλίτες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τους ευχήθηκε υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίζουν το δύσκολο και πολυεύθυνο  έργο που τους έχει εμπιστευθεί η πατρίδα μας, διότι πραγματικά οι συνθήκες που περνάει ο τόπος σήμερα είναι δύσκολες.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές, τους προέτρεψε να αποφεύγουν τα λάθη των μεγαλυτέρων και να κρατούν μέσα τους βαθιά ριζωμένη την Πίστη τους στον Θεό αξιοποιώντας στο έπακρο όλα τα χαρίσματα με τα οποία τους προίκισε ο Θεός, για το καλό του τόπου και της Πατρίδος μας ενώ παράλληλα τους ευχήθηκε καλή δύναμη και φώτιση παρά Θεού για την πλήρη επιτυχία τους στις εξετάσεις. 

Κλείνοντας την ομιλία του δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Διοικητή της 34ης  Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού κ. Θεόδωρο Κουλούρη για την πρωτοβουλία του να συνδυάσει την γενέθλιο ημέρα της Μονάδος με την τέλεση δεήσεως για την καλή επιτυχία των μαθητών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις υπογραμμίζοντας το γεγονός  πως η τοπική Εκκλησία πέραν των συνεχών ευχών και των προσευχών του Επισκόπου και των Πατέρων που είναι πάντοτε στην διάθεση τους, θα είναι πάντοτε συμπαραστάτης προς οποιαδήποτε ανάγκη και αν υπάρξει. Παράλληλα, προέτρεψε όλους, επ’ ευκαιρίᾳ της περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής οπού ψάλλουμε το Κοντάκιον του Ακαθίστου Ύμνου «Τῃ Υπερμάχῳ» να έχουνε όλοι την αναφορά τους στην Υπέρμαχο Στρατηγό για να τους φρουρεί και να τους διαφυλάττει από παντός κινδύνου ορατού και αοράτου.

Μετά των πέρας των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε έκθεση και επίδειξη όλων των πολεμικών μέσων και του οπλισμού που διαθέτουν οι Μονάδες της 34ης Ταξιαρχίας.