Ιερατική Σύναξις της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου ε.έ. , πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξις της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης στην αίθουσα Πατριάρχης Βαρθολομαίος της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών "Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος" που στεγάζεται στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.

Κατά την διάρκεια της συνάξεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης ανέπτυξε πνευματικά θέματα που έχουν σχέση με το νόημα και το θεολογικό περιεχόμενο του μηνύματος της περιόδου την οποίαν διανύουμε. Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός της υποδειγματικής τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών καθώς επίσης και στη διακονία του άμβωνος από τους έχοντας την προς τούτο ευλογίαν.

Στην συνέχεια της ομιλίας του έγινε αναφορά σε θέματα που έχουν σχέση με την εξομολογιτικήν καθώς επίσης και με την κατηχητική διακονία, στο επίπεδο της λειτουργικής καταρτίσεως του κλήρου και του πληρώματος της επαρχίας. Τόνισε επίσης ότι είναι αναγκαίον να δίδεται η μαρτυρία της πίστεως μέσα από την διακονία του λόγου και της φιλανθρωπίας, όπως ακριβώς ορίζει η ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας υπογραμμίζοντας την αξία που έχει στην ζωή μας η συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι διακονώντας το μυστήριο της σωτηρίας διακονούμε το γεγονός της σωτηρίας των συνανθρώπων μας, αλλά και απεργαζόμεθα ταυτοχρόνως το γεγονός της προσωπικής μας σωτηρίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιωάννης επεσήμανε πως δεν πρέπει να λησμονούμε αυτό που ο Ιωσήφ είπε στους αδελφούς του, όταν αυτοί τον έβλεπαν με καχυποψία και φόβο, μήπως δεχθούν την ανταπόδοση των κακών και των δεινών που του επέφεραν εις την ζωήν του. Ο Ιωσήφ τους απήντησε με την φράση «Άνθρωπος του Θεού Ειμί», οι λέξεις αυτές μπορούν να εκφράσουν εσωτερικά την ορθόδοξο πνευματικότητα ως προβληματισμό και εξωτερικά την συμπεριφορά μας ως ομολογία της πίστεως.

Τέλος αναφέρθηκε σε θέματα που έχουν σχέση με την διοικητική ευταξία αλλά και εις ότι αφορά τα τελευταία δημοσιεύματα διευκρίνισε ότι κανείς κληρικός της Μητροπόλεως μας δεν εμπλέκεται στα όσα ατυχώς δημοσιεύθησαν σε υποθέσεις απάτης και κακώς υπήρξαν τίτλοι δημοσιευμάτων που αναφέροντο στην διάπραξη ποινικών αδικημάτων από πρόσωπο το οποίο διέπραξε αδικήματα έχοντας κληρική ιδιότητα.