(Δελτίο Τύπου) Χειροτονία πρεσβυτέρου είς την Ιεράν Μονήν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Σοχού.

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως ετελέσθη την 29η Μαρτίου ε.έ. η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η είς Πρεσβύτερον Χειροτονία του Οσιολογιωτάτου Ιεροδιακόνου π. Ιακώβου είς την Ιεράν Μονήν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Σοχού. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο, του υπενθύμισε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική μέρα στη ζωή του και πως αυτή η μέρα είναι μεγάλη και για την ιερά μονή αλλά και για την τοπική μας εκκλησία, διότι ένας νέος πρεσβύτερος έρχεται να κυκλώσει το θυσιαστήριο του Κυρίου, έρχεται να συνδεθεί εις την άλυσον εκείνη την οποία η χάρις του Κυρίου έχει επευλογήσει, προνοήσει και φροντίσει δια να υπάρχει ως μια συνέχεια της δικής Του Αρχιεροσύνης, της δικής Του Ιεροσύνης μέσα στη ζωή του κόσμου τούτου της πλάνης και της αμαρτίας.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης επεσήμανε πως η ιεροσύνη είναι μυστήριο Μέγαν και έχει την αφετηρία στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και ο καθένας από εμάς είναι ένας κρίκος που συνδέει αυτήν την απαρχήν, που είναι ο ίδιος ο Κύριος, με τον καθένα από εμάς που βρίσκεται μέσα στην κιβωτό της σωτηρίας, μέσα στη ζωή της Aγίας μας Eκκλησίας, αγωνιζόμενος δια της μετανοίας,  φωτιζόμενος δια της θείας λάμψεως και θεούμενος υπό της χάριτος του Παρακλήτου. 

Αυτήν την ιεροσύνη όπως χαρακτηριστικά τόνισε προς τον π. Ιάκωβο θα πρέπει να υπηρετήσει εις την ζωή του παροτρύνοντας τον να αγαπήσει, να τιμήσει και να δοξάσει την ιεροσύνη. Να ζήσει ως ιερεύς του Κυρίου με επίγνωση της αναξιότητος και ομολογία της αγάπης του προς τον Κύριο που είναι ο Πατήρ, ο Λυτρωτής, ο Σωτήρας, ο Χορηγός πάντων των αγαθών, ο Επισκιάζων, η Οδός, η Αλήθεια, η Ζωή. Να φροντίζει το φρόνημα Ιησού Χριστού να διέπει πάντοτε τον νου, την καρδιά και την ζωή του καθώς και την όλη του πορεία. Τον ενίσχυσε λέγοντας του να μη δειλιάσει όταν βρεθεί προ κινδύνων και προ δυσκολιών και να μην υποχωρήσει ποτέ, να μην παραδώσει ποτέ την αγωνιστική του παρουσία και μαρτυρία και να είναι πάντοτε λαμπάδα αρετής η οποία θα καίει και η οποία δια του φωτός Ιησού Χριστού θα διαλύει τα σκότη και τους πάγους του μίσους και της απάτης που ο  διάβολος απεργάζεται.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχει σήμερα η Αγία μας Εκκλησίας από Λειτουργούς που να είναι αφιερωμένοι στο λειτούργημα και στο υπούργημα της ιεροσύνης και θα πρέπει ο π. Ιάκωβος να προσέξει τον μεγάλο κίνδυνο της εκοσμίκευσης, τονίζοντας πως είμαστε εκείνοι που έχουμε το πλεονέκτημα της ορθοδόξου πίστεως και της ορθοδόξου λατρείας και εις αυτήν την πίστη πρέπει να μένουμε αμετακίνητοι και προσκεκολλημένοι και να προσέχουμε όλα εκείνα τα ρεύματα που έρχονται να παρασύρουν κάθε τι που μένει όρθιο.  

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιωάννης ευχήθηκε στον π. Ιάκωβο να έχει την λεπτήν αύρα της χάριτος στην καρδιά του, να είναι ειρηνικός, φιλόθεος, φιλάνθρωπος γιατί θα πρέπει να γνωρίζει πως η αγάπη του Θεού εκτίνεται και εξωτερικεύεται με την ακτίνα εκείνη που συνδέει Θεόν και άνθρωπον στο πρόσωπο της εσταυρωμένης αγάπης που είναι ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός. Οι ευχές και οι προσευχές του γέροντος του π. Ιωαννίκιου, καθώς και των παρευρισκομένων πατέρων που προσήλθαν και κύκλωσαν το θυσιαστήριο να τον συνοδεύουν.

Στην αντιφώνησή του ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Σοχού , Αρχίμ. Ιωαννίκιος Κοτσώνης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη ,διότι δια των χειρών του έγιναν όλοι οι παρευρισκόμενοι μέτοχοι της αγιαζούσης χάριτος του Κυρίου μας και ιδιαιτέρως ο αδελφός της Ιεράς Μονής π. Ιάκωβος που τον αξίωσε να εισέλθει στο Ιερόν Θυσιαστήριον και να γίνει λειτουργός της Αγίας Τριάδος, λειτουργός της Εκκλησίας μας και όλου του λαού του Θεού.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας