(Δελτίο Τύπου) Δ΄ Κυριακή των Νηστειών είς την Ιερά Μονή Αναστάσεως του Κυρίου - Εμμαούς.

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Tην Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, την Κυριακή κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει την ασκητική μορφή του Οσίου πατρός Ιωάννου, συγγραφέως της Κλίμακος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις την Ιερά Μονή Αναστάσεως του Κυρίου-Εμμαούς.

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ετελέσθη και το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μοναχής Χριστονύμφης.

Κατά την ομιλία του προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αναφέρθηκε εκτενώς στα νοήματα της σημερινής ακουσθήσασας Ευαγγελικής Περικοπής τονίζοντας την μεγάλη ευθύνη που όλοι έχουμε απέναντι στα παιδιά μας. Από την παιδική ηλικία του ανθρώπου, ξεκινάει ο πόλεμος του διαβόλου με απώτερο σκοπό του, τον πνευματικό  μας εκμηδενισμό και την αλλοτρίωση μας.

Ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Ιωάννης, μας δίδει την εικόνα της κλίμακος η οποία έχει βαθμούς και αναβαθμούς.  Κατ΄ αναλογία η πνευματική ζωή δεν είναι ένα στατικό γεγονός, αλλά μία δυναμική πορεία, μία ανάβασίς, που αφορά την πορείατου ανθρώπου έως το τέλος της ζωής του πάνω στην γη. Στην κλίμακα αυτή  βλέπουμε ότι, και στην αρχή της αλλά και στο τέλος της ο διάβολος αγωνίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή του ανθρώπου να τον ρίξει, να κυριαρχήσει και στο τέλος να τον καταστρέψει ξεριζώνοντας την Χάρη, την Ελπίδα και την δυνατότητα της πορείας του προς την αιώνιο ζωή που μας χαρίζει ο Κύριος.

Οι Άγιοι μας, μέσα από την άσκησή τους μας δείχνουν τον δρόμο για την σωτήρια. Η Άσκηση, η Προσευχή και η Νηστεία είναι όσα πρέπει να αγαπήσουμε και να επιδιώξουμε. Δυστυχώς παρατηρούμε σήμερα ότι κάνουμε τα πάντα για την ευχαρίστηση του σώματος, αλλά δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα για την αθάνατο ψυχή μας που παραμένει αιώνιος. 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας