(Δελτίο Τύπου) Επίσκεψη ομάδας προσκυνητών της ενορίας Αγ. Γεωργίου Ευρωπού στην Ι.Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Την Τρίτη 27 Μαΐου ε.έ., επισκέφτηκε  ομάδα προσκυνητών από την Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης και συγκεκριμένα από την ενορία του Αγίου Γεωργίου Ευρωπού, με επικεφαλίς τον π. Ιωάννη, την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η οποία έγινε δεκτή από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ιωάννη εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητης και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε καλή διαμονή, αναφέρθηκε σύντομα στη μακρόχρονη ιστορία της περιοχής του Λαγκαδά και στην ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα Πνευματικού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, προσκύνησαν τα Ιερά λείψανα των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς επίσης και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος.

Τέλος, επίδωσε ως αναμνηστικό της επισκέψεως τους από δύο εικόνες, των Αγίων Νεομαρτύρων Κυράννας και Ακυλίνας και των Αγίων Ακακίου και Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπων Λητής και Ρεντίνης, καθώς επίσης και ένα τεύχος από την περιοδική έκδοση της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Ορθόδοξα Μηνύματα».

Στα πλαίσια της προσκυνηματικής τους εκδρομής στην Μητρόπολη Λαγκαδά, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος - Πέντε Βρύσεων, όπου και προσκύνησαν ένα από τα παλαιότερα αντίγραφα της Εικόνος της Παναγίας του Καζάν και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος». Στη συνεχεία μετέβησαν εις τον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης - Όσσης, όπου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανά της Αγίας Κυράννης καθώς επίσης και τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης-Αγγελίνης.