(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής - Μικράς Βόλβης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την Κυριακή 1η του μηνός Ιουνίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων που συμμετείχαν στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο την οποία συγκάλεσε ο Μέγας Κωνσταντίνος στην Νίκαια το 325 μ.Χ., με σκοπό να καταδικάσει την αίρεση της διδασκαλίας του Αρείου και να αποκατασταθεί η ειρήνη στα εκκλησιαστικά ζητήματα της Αυτοκρατορίας, επιβεβαιώνοντας τις  βασικές διδασκαλίες της Εκκλησίας μας οι οποίες τονίζονται μέσα από τα πρώτα άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον πάνσεπτον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής της περιοχής της Μικρής Βόλβης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το ευσεβές Εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στην σημερινή εορτή και τη σημασία που έχει για όλη την Ορθοδοξία, καθώς και στην ακουσθήσασα Ευαγγελική Περικοπή, η οποία και αποτελεί ένα τμήμα της Αρχιερατικής Προσευχής, που ο Ιησούς  απηύθυνε προς τον Θεό Πατέρα λίγο πριν από το πάθος του ευχόμενος για την ενότητα της Εκκλησίας, ενώ στο τέλος προέβει και εις την χειροθεσία τριών νέων αναγνωστών οι οποίοι θα διακονούν στο Ιερό Βήμα και το Αναλόγιο του Ιερού Ναού βοηθώντας στην κατά τρόπο αρτιότερο τέλεση των Μυστήριων της Αγίας μας Εκκλησίας.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβει εις το Στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Γ. Κατσάνη», στην περιοχή της Ρεντίνας, όπου και ετέλεσε το μνημόσυνο των ηρωικός πεσόντων για την Ελευθερία της Πατρίδος και του Έθνους μας, Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών και Ιερολοχιτών.

Στην διάρκεια της Επιμνημόσυνης Δεήσεως και της κατάθεσης Στεφάνων που ακολούθησε, παρέστησαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Γενικός Πρόξενου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Κώστας Ψευδιώτης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Βόλβης, Διοικητές Στρατοπέδων και εκπρόσωποι από όλα τα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιπροσωπίες από Λέσχες και Ομοσπονδίες Καταδρομών της Ελλάδος και της Κύπρου, καθώς και πολλής κόσμος που προσήλθε με αίσθημα ευθύνης, για να τιμήσει με την παρουσία του την όμορφη εκδήλωση τιμής και μνήμης προς τους πεσόντες Καταδρομείς και Ιερολοχίτες, που έπεσαν ηρωικός μαχόμενοι κατά την διάρκεια όλων των πολέμων του περασμένου αιώνος.