Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Γεννεσίου της Θεοτόκου - Ηρακλείου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Με κάθε επισημότητα και συμφώνος με την Εκκλησιαστική Τάξη των Εγκαινίων, τελέσθηκε την 4η του μηνός Ιουνίου ε.έ., ημέρα Τετάρτη, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Γεννεσίου της Θεοτόκου, ο οποίος ευρίσκεται εντός τους  Προσκυνήματος της Παναγίας της Περπατούσης Ηρακλείου-Λαγκαδά.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέφερε στο υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό του Γεννεσίου της Θεοτόκου, τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και παρουσία πλήθους πιστών και ενοριτών που προσήλθαν από πολλά μέρη της επαρχίας μας για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο γεγονός της επαρχίας μας, το οποίο λαμβάνει χώρα σε ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της επαρχίας μας, μιας και εκεί φυλάσσεται η Θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Περπατούσης, η οποία και έχει επιτελέσει πλειάδα θαυμάτων στους αναρίθμητους πιστούς που προστρέχουν επικαλούμενοι την βοήθεια και την μεσιτεία Της..

Κατά την διάρκεια της ο ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφερθεί εκτενώς στην σπουδαιότητα του γεγονότος που έχει ο εγκαινιασμός ενός Ναού, όχι μόνο για την επαρχία μας αλλά και για ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο. Ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και την έντονη δυσφορία και αντίθεσή του με την κατάργηση της Αργίας του Αγίου Πνεύματος.