(Δελτίου Τύπου) Ιερά Πανήγυρις εις την Ι.Μ. των Ιβήρων Αγίου Όρους

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε η Ιερά Μονή των Ιβήρων Αγίου Όρους την Κοίμηση και την εις ουρανούς Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου.


Των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ.κ. Δημήτριος, συμπαραστατούμενος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιαννού κ.κ. Ανδρέα,  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και των  Θεοφιλεστάτων Επισκόπων  Αριανζού κ.κ. Βαρθολομαίου και Παλμύρας κ.κ. Ιωάννου.

Την παραμονή της κορυφαίας εορτής του Θεομητορικού κύκλου πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της Ιεράς Εικόνος της Πορταϊτίσσης από το Ιερό Παρεκκλήσιο της, όπου φυλάσσεται καθ’ όλο το έτος, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής  και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μικρός Εσπερινός μετά της Ιεράς Παρακλήσεως.

Εν συνεχεία, και σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό ξεκίνησε η Ιερά Αγρυπνία, η οποία και ολοκληρώθηκε με την Πανηγυρική  Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεβαστείας κ.κ. Δημητρίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιαννού κ.κ. Ανδρέα,  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και των  Θεοφιλεστάτων Επισκόπων  Αριανζού κ.κ. Βαρθολομαίου και Παλμύρας κ.κ. Ιωάννου, ενώ κατά την διάρκεια αυτής παρέστησαν  πολλοί ηγούμενοι άλλων μοναστηριών με επικεφαλίς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Πρόδρομο, που ηγουμενεύει της πανηγύρεως όπως ορίζει το  αρχαίο έθος, πλήθος κληρικών, μοναχών καθώς και πλήθος προσκυνητών από όλα μέρη της Ελλάδος και του κόσμου, οι οποίοι προσήλθαν με κατάνυξη για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας, ζητώντας τη χάρη και τις ευλογίες Της για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους, ενώ την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Γεώργιος Ορφανός.

Μετά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ακολούθησε η Πανηγυρική Παραδοσιακή Αγιορείτικη Τράπεζα κατά την διάρκεια της οποίας ακούσθηκαν εόρτιοι λόγοι πνευματικής οικοδομής και σύντομοι χαιρετισμοί.