Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εις τον Ι.Μ. Αγ. Τριάδος- Πέντε Βρύσεων

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την Παρασκευή 29 Αυγούστου ε.έ., ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Μνήμη της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Νικομηδινού που είναι Μετόχιο της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.

Κατά την Θεία Λειτουργία μεταξύ των άλλων παρέστη και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ισαάκ Τσαπόγλου,  συνοδευόμενος από πατέρες της Μονής καθώς και αρκετός κόσμος.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, ενώ στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε  στον Τίμιο Πρόδρομο τονίζοντας ότι αποτελεί το πρόσωπο και το πρότυπο εκείνο  που μπορεί να συνδέσει την ζωή μας με την ζωή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού αφού προηγουμένως μπορέσουμε να βιώσουμε τους καρπούς εκείνους της Μετανοίας διά τους οποίους αίρονται τα εμπόδια που χωρίζουν τον Θεό από τον άνθρωπο.