Τελετή Ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννου Καραγιάννη

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη την Κυριακή 31 του μηνός Αυγούστου ε.έ. εις  τον Ιερό Ναό των Αγίων και ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης της κωμοπόλεως της Ασσήρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης μετέβει εις την κεντρική αίθουσα «Μυγδονία», του πολυχώρου των Λουτρών του Λαγκαδά όπου και ετέλεσε την Ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννου Καραγιάννη,  των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων Κοινοτήτων, καθώς και των Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια της Τελετής της Ορκωμοσίας παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ.κ. Δημήτριος, ο κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, των Αν. Ελλ. κα Σταυρούλα Ξουλίδου και της Δη. Μαρ.  κα Αικατερίνη Μάρκου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπίες των Τοπικών φορέων και Πολιτιστικών Συλλόγων της Περιοχής καθώς και πολύς κόσμος.

Στην σύντομη ομιλία του απηύθυνε εγκάρδιες ευχές προς τους νεοεκλεγέντες, ώστε με υγεία και δύναμη να επιτύχουν στο δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο που αναλαμβάνουν, εργαζόμενοι όλοι μαζί  κατά την νέα πενταετία που ανατέλλει με ζήλο και με διάθεση προσφοράς και δικαιοσύνης έχοντας ως κύριο στόχο την σωστή διακονία του λαού της περιοχής καλλιεργώντας παράλληλα ένα πνεύμα ενότητας, ομοψυχίας και συνεργατικότητος ώστε στο τέλος της θητείας τους ο Δήμος και η Επαρχία μας να έχουν κάνει βήματα προόδου και αναπτύξεως προσθέτοντας τέλος, ότι οι  πόρτες της Μητροπόλεως θα είναι για όλους ανοιχτές ώστε μέσο της συνεργασίας και της αλληλεγγύης να καταβάλλεται μία κοινή προσπάθεια επίλυσης των όλων των προβλημάτων που υπάρχουν, για το καλό των πολιτών και του τόπου μας.

Στην χαιρετιστήρια ομιλία του ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη για τις ευχές του και την ευλογία της Εκκλησίας προς την νέα Δημοτική Αρχή τόνισε το γεγονός ότι από σήμερα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για το καλό και το συμφέρον του Δήμου Λαγκαδά.

Αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της νέας Διοίκησης, υπογραμμίζοντας την προτεραιότητα που θέτει ώστε να λειτουργεί ο Δήμος με αυτόνομες περιφερειακές υπηρεσίες, προσδοκώντας την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Δημοτών ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την δημιουργία ενός οργανωμένου δικτύου προστασίας των συμπολιτών μας, που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Καταλήγοντας τον χαιρετισμό του, ζήτησε την συνεργασία και συνεννόηση από όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τις παρατάξεις, όπως επιβάλλει η κρισιμότητα των καιρών και οι ανάγκες τις κοινωνίας.