(Δελτίο Τύπου) Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Επί τῇ ενάρξῃ του νέου σχολικού έτους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ετέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, σε όλες τις σχολικές βαθμίδες της περιοχής του Λαγκαδά, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς ημών Μητροπόλεως αλλά και από τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά ετέλεσε αρχικώς τον Αγιασμό στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά. Εν συνεχείᾳ ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο  Λαγκαδά και τέλος  στο 1ο Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά και στο ΕΠΑΣ Λαγκαδά.

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δέχτηκαν με χαρά τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος τους απηύθυνε πατρικούς λόγους μεταφέροντας τις ευλογίες τις Αγίας μας Εκκλησίας για καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά και ευχόμενος προς όλους υγεία και δύναμη, να έχουν πάντοτε μέσα στην καρδιά τους αγάπη προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, που είναι και ο καλύτερος φίλος όλων μας, αλλά και αγάπη προς τον διπλανό μας. Στους μεγαλύτερης ηλικίας μαθητές πέρα από τις ευχές για καλή πρόοδο ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε την προτροπή να έχουν γενναίο φρόνημα, να μην προδώσουν ποτέ την Ορθόδοξη Πίστη και ως Έλληνες να καλλιεργούν συνεχώς την προσωπικότητά τους, διατηρώντας ζεστή τη φλόγα της Πίστεώς μας, αναλλοίωτα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας και κυρίως τα υψηλά ιδανικά, που μας άφησαν ως πολύτιμη παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας, ώστε με όπλα την πίστη και τη μόρφωση να μπορέσουν να κρατήσουν ψηλά την Πατρίδα μας.

Απευθυνόμενος προς όλους επεσήμανε, ότι η τοπική Μητρόπολη και η Εκκλησία, που είναι και η φιλόστοργος Μητέρα όλων μας, βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό όλων των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών με τις αγκαλιές  πάντοτε ανοιχτές προς επίλυση όλων των προβλημάτων, ιδιαιτέρως δε των παιδιών και των νέων που αποτελούν τη συνέχεια αυτού του τόπου και της πατρίδος μας ενώ στους καθηγητές ευχήθηκε καλή δύναμη στο πολυεύθυνο και πολυσήμαντο έργο και λειτούργημα που επιτελούν. 

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης  ανήγγειλε τόσο την έναρξη του νέου κύκλου διδασκαλίας των φροντιστηριακών μαθημάτων όλων των σχολικών βαθμίδων, τα οποία παραδίδονται δωρεάν από πτυχιούχους ιερείς και λαϊκούς καθηγητές, όσο και την έναρξη των μαθημάτων στις Σχολές Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και Αγιογραφίας, που πραγματοποιούνται στο πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Αγία Κυράννα».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας