(Δελτίο Τύπου)Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού - Λοφίσκου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Το απόγευμα του Σαββάτου 13 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., και μέσα σε κλίμα λαμπρότυτος τελέσθηκε, εις τον Πανηγυρίζον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού της ενορίας του Λοφίσκου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄Αρτοκλασίας επί τη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας.

Της Πανηγυρικής Ακολουθίας του Μεγάλου Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συμπαρατούμενος πολλών Ιερέων της καθ΄ ημάς Μητροπόλεως.

Κατά την ομιλία του προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία του Τιμίου Σταυρού καθώς και στις προτυπώσεις Του που συναντούμε στην Παλαιά Διαθήκη τονίζοντας το γεγονός ότι ο Τίμιος Σταυρός από καταραμένο ξύλο που ήταν, έγινε σύμβολο ειρήνης, καταλαγής και αγάπης, έχοντας τη δύναμη να μας περνάει από τον θάνατο στην ανάσταση διότι ο Τίμιος Σταυρός σαν ο πρόξενος της αιωνίου ζωής διότι πάνω σε αυτόν έρευσε άφθονο το Τίμιο Αίμα του Κυρίου πλένοντας κάθε συνείδηση από τους ρύπους αμαρτίας των ανθρώπων.