(Δελτίο Τύπου) Εκπαιδευτική - Προσκυνηματική επίσκεψη εις τους Αγ. Τόπους

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Ολιγοήμερη εκπαιδευτική – προσκυνηματική επίσκεψη πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 19 Σεπτεμβρίου στους Αγίους Τόπους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης συνοδευόμενος από ομάδα κληρικών.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του εις την Σιωνίτιδα Εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, έγινε δεκτός από το Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο στην Αίθουσα του Θρό-νου του Πατριαρχείου, όπου και είχαν την ευκαιρία μεταξύ των άλλων να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στην ευρύτερη περιοχή. O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του,  που βρίσκεται στους χώρους του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, ενός τόπου Ιστορικού όπου έχουν τις ρίζες τους όλα εκείνα τα Ιερά Γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν από 2014 έτη και σήμερα αποτελούν αφετηρίες της Ορθοδόξου Πίστεως μας, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση του και την συνεχή στήριξη ώστε να διαφυλαχτούν ακέραια όλα αυτά τα Προσκυνήματα που υπάρχουν στην Σιωνίτιδα Εκκλησία καθώς και να επικρατήσει η μόνιμη ειρήνη στην Αγία Γη. 

Στο χρονικό διάστημα της εκεί παραμονή τους είχαν την ευκαιρία να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία  εις το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού, στο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπητωλιάδος κ.κ. Ησυχίου.  Επίσης, ετέλεσαν τη Θεία Λειτουργία στο σημείο του φρικτού Γολγοθά στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου  Λύδδης κ.κ. Δημητρίου, καθώς και τον Αγιασμό στο σημείο Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα Πανάγια Προσκυνήματα των Αγίων Τόπων, όπως τον  Πανάγιο Τάφο και τον φρικτό Γολγοθά, τον Τάφο της Παναγίας στη Γεθσημανή, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του Μνήστορος Ιωσήφ, το Θαβώριο Όρος όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου, την Κανά όπου ο Χριστός έκανε το πρώτο θαύμα Του το Ναό τον Αγίων Αποστόλων και τη λίμνη Γεννησαρέτ καθώς και την πόλη της Ναζαρέτ όπου έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερη χαρά από Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακό, καθώς και άλλα πολλά Ιερά Προσκυνήματα, ευχαριστώντας τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό για την πνευματική αυτή ευκαιρία που τους εδόθη γεμίζοντας με κουράγιο και αντλώντας πνευματική δύναμη αλιεύοντας μέσα από αυτά την Χάρη και την Ευλογία που πηγάζουν.