(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγ. Νέστορος

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια ξεκίνησαν οι εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν του Συμπολιούχου της πόλεως, Αγίου Νέστωρος καθώς επίσης και επί τη διπλή επέτειο της Απελευθερώσεως της πόλεως του Λαγκαδά από τον Οθωμανικό Ζυγό το 1912 και από την Γερμανική κατοχή το 1944.

Το απόγευμα της 26ης του μηνός Οκτωβρίου ε.έ., τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας επί την εορτή του Αγίου Νέστορος.

Στην ομιλία του μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στο Μαρτύριο του Αγίου Νέστωρος όπου με την δύναμη της Πίστεως του στον Ένα και Αληθινό Θεό τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, κατάφερε να νικήσει τον Λυκαίο και να Μαρτυρήσει επιλέγοντας τα Ουράνια αγαθά και το Αμάραντο Στέφανο της Δόξης, καθώς επίσης και στην σημασία που έχει η αυριανή μέρα για την επαρχία του Λαγκαδά λόγο της διπλής επετείου της Απελευθερώσεως του.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, με την Πανηγυρική  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, και εν συνεχεία θα ψαλλεί Δοξολογία επί τῇ απελευθερώσει της πόλεως του Λαγκαδά, παρουσίᾳ των Τοπίκων πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών της πόλεως καθώς θα τελεσθή και επιμνημόσυνος δέησις και κατάθεσις στεφάνου στο μνημείον των Ηρώων του Λαγκαδά.