(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου-Αγ. Δημητρίου - Μελισσοχωρίου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη εις τον Ιστορικόν Ενοριακόν Ιερόν Ναόν των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Δημητρίου του Μυροβλύτου-Μελισσοχωρίου, ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες λατρευτικές και πολιτιστικές Εκδηλώσεις επί τῇ ευκαιρίᾳ της 270ης επετείου από της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού.

Οι εκδηλώσεις αυτές τις οποίες διοργάνωσε ο Ιερός Ναός του Μελισσοχωρίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, είχαν ξεκινήσει στις 20 του μηνός Οκτωβρίου με την άφιξη της Σεβάσμιας Εικόνος της Παναγίας του Καζάν, των Σεπτών και Χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Δημητρίου του Μυροβλύτου και Γεωργίου του Τροπαιοφόρου καθώς και Λύθρου το οποίο περιέχει Χώμα και Αίμα του Αγίου Δημητρίου. Ακολούθησε η Μεγάλη Εβδομάδα του Αγίου Δημητρίου και ο επίσημος εορτασμός του Αγίου, και οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Δευτέρας, 3 του μηνός Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής παρέστησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πλάτων Κρικρής Γραμματεύς του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Βασιλείου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπουργίτης.

Μεταξύ του πολυαρίθμου εκκλησιάσματος που παρά το εργάσιμο της ημέρας προσήλθε συμπροσευχόμενο στον προστάτη Άγιό του, ήταν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αρχής του τόπου, καθώς και αντιπροσωπείες των Πολιτιστικών και των Αθλητικών Συλλόγων, ενδεδυμένες με τις παραδοσιακές φορεσιές της Μακεδονίας και της περιοχής της λεγομένης «Μπάλτζας», κρατώντας τα διακριτικά τους λάβαρα ανά χείρας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ανεφέρθη στη μνήμη του τιμωμένου Αγίου Γεωργίου, στην εφετινή επέτειο που τιμάται στον Ιερό Ναό, καθώς επίσης και σε όλες εκείνες τις λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα. 

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, επέδωσε στον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ιερού Ναού των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Δημητρίου του Μυροβλύτου, π. Δημήτριο Παπαθανασίου, το οφφίκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου, συγχαίροντάς τον για το πολύπλευρο έργο που επιτελεί και προτρέποντας τον να το συνεχίσει προς δόξαν Θεού ώστε ο Ιστορικός αυτός Ναός να παραμείνει μία πνευματική όαση για όλους του προσερχομένους που αναζητούν την πνευματική γαλήνη και ηρεμία. Παράλληλα προεχείρησε Αρχιδιάκονον τον αρχαιότερο στην τάξη των Διακόνων της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Άνθιμο Γιάννη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τιμήθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου, με το Μετάλλιο του Ιερού Ναού και το Ενθύμιο των λατρευτικών αυτών εκδηλώσεων, όλοι όσοι εκοπίασαν και προσέφεραν τα μέγιστα εμφανώς και αφανώς όλα αυτά τα χρόνια και από διάφορους τομείς, ώστε να συνεχίζει και σήμερα η λαμπρά αυτή παράδοση που έχει ο συγκεκριμένος Ιερός Ναός, ευχαριστώντας τους για την πολύτιμη συμβολή τους. Τέλος δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει και για τις ευχές τους προς το πρόσωπό του καθώς σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης διάγει τη Γενέθλιο Επέτειό του.