(Δελτίο Τύπου) Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου - Λαγκαδά

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Με την πρέπουσα λαμπρότητα ετελέσθη την παραμονή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Λαγκαδά.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης μεταξύ των άλλων τόνισε πως θα πρέπει να ζήσουμε το πνεύμα και το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων. Δεν θα πρέπει να μείνουμε στην εξωτερική προετοιμασία των ημερών και σε εξωτερικούς πανηγυρισμούς. Δεν θα πρέπει να ταυτίσουμε την γιορτή με μια κοσμική συνήθεια που είναι ασύνδετη με την ουσία, το νόημα και το περιεχόμενο αυτής την μεγάλης εορτής. 

Θα πρέπει να διέλθουμε έως Βηθλεέμ, θα πρέπει νοητά να βιώσουμε αυτό το νόημα του σπηλαίου που δέχθηκε τον ίδιο το Θεό για να γίνει και η δική μας ζωή Θεοδέγμον βίος. Να δεχθούμε στην ζωή μας τον Θεό και να γίνουμε άλλοι άνθρωποι, καινούργιοι άνθρωποι απαλλαγμένοι από όλα εκείνα που είναι μάταια και πρόσκαιρα.

Συνεχίζοντας το λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης υπογραμμίζει πως θα πρέπει να έχουμε την πίστη μας σταθερά. Πρέπει να έχουμε θάρρος, αποφασιστικότητα και θα πρέπει να είμαστε εκείνοι που όπως οι μάγοι, θα προσέλθουμε για να δούμε το μυστήριο και να ζήσουμε το «Παιδίον Ιησούν» την παρουσία και την έλευση  του οποίου υμνούνε οι ουρανοί και αναγγέλλουν. 

Η έλευση του Χριστού στη ζωή μας δεν είναι εκείνη που μας δίδει το περιθώριο μιας συναισθηματικής αγάπης αλλά είναι η παρουσία που καταγράφει μέσα μας την αγάπη εκείνη που ο Θεός μας αγάπησε και αυτή η αγάπη βγάζει από μέσα της μια δύναμη συνοχής που μας κρατάει ενωμένους. Αυτή είναι η από Θεού ειρήνη που είναι καρπός και ευλογία του Αγίου Πνεύματος. Όταν ο άνθρωπος ζήσει αυτή την ειρήνη δοξάζει τον Θεό και βιώνει την αληθινή έννοια της δόξης όπως αυτή φανερώνεται και βιώνεται στη ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας .

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε σε όλους από καρδίας Χριστούγεννα με Χριστό, Χριστούγεννα με χαρά, Χριστούγεννα με την ειρήνη του ουρανού στις καρδιές, Χριστούγεννα με δύναμη βεβαίας ελπίδος και ακαταγωνίστου προσπάθειας για να βιώσουμε αυτό που μας δίδει ο Θεός ως έκφραση της δικής του προσωπικής αγάπης για τον καθένα από εμάς.  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας