(Δελτίο Τύπου) Κυριακή των Βαΐων εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσθει εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, την 5η του τρέχοντος μηνός Απριλίου ε.έ., η εορτή της εις Ιερουσαλήμ Εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Στο κατάμεστο από πλήθος πιστών ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου του Μεγάλου και Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως της  κωμοπόλεως του Καβαλλαρίου, ο οποίος και ήταν στολισμένος, κατά το εκκλησιαστικόν έθος, με «Βάϊα Φοινίκων», ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας της Βαϊοφόρου όπου εψάλησαν οι περί του Ζωοδόχου Κυρίου Τάφου προβλεπόμενοι ύμνοι, συμφώνως προς το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό, ενώ στο τέλος μοιράστηκαν τα ευλογημένα Βάϊα, ως ευλογία όπως ορίζει το έθος και η τάξη της Εκκλησίας μας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθη στην σπουδαιότητα και την μοναδικότητα της σημερινής εορτής της Βαϊοφόρου, επισημαίνοντας εκτενώς όλο το χρονικό πλαίσιο της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου εις τα Ιεροσόλυμα και στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί.

Εν συνεχεία μεταξύ των άλλων ετόνισε ότι σήμερα που υποδεχόμαστε τον Ιησού Χριστό,  ως Βασιλέα, ως Νικητή του Θανάτου και ως χορηγό της ζωής, είναι μια ευκαιρία να συνδέσουμε την δική μας ζωή μας με την ζωή Του. Να γίνουμε απλοί και ταπεινοί, να φρονούμε τα Ουράνια και να συνειδητοποιήσουμε πως η ζωή που είναι και το μεγάλο αυτό δώρο της αγάπης του Θεού, δεν είναι κάτι το παροδικό δώρο που τελειώνει στα χρόνια που προσμετράμε στην καθημερινότητα αυτού του πρόσκαιρου  βίου μας, αλλά είναι η απαρχή μιας ζωής ατελεύτητου

Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα αλλά μέσα του έχει την αθάνατο ψυχή και την αθάνατο πνοή. Ο προορισμός του είναι αιώνιος και αυτό θα πρέπει όλοι να το καταλάβουμε και αυτήν την αιώνιο ζωή θα πρέπει να επιζητούμε και να αγαπήσουμε.

Σήμερα στους καιρούς τους δύσκολους που διανύουμε όπου όλος ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα και τόσες δυσκολίες και όλα απειλούνται από τις δυνάμεις της κακίας και του σκότους, γιατί  δεν υπάρχει η αγάπη του Θεού και το φως Του Θεού, η Εκκλησία είναι η κιβωτός της Σωτηρίας του καθενός που όταν βγαίνουμε έξω από αυτήν αληθινά, μπορούμε να κρατήσουμε μέσα στην καρδιά μας αυτό που παραλαμβάνουμε από αυτήν, που είναι η ελπίδα της αλλαγής έχοντας μέσα μας πραγματικά τον Κύριο και δίδοντας συνεχώς την μαρτυρία της πίστεως και του ουρανίου πολιτεύματος.

Άδικα περιμένουν κάποιοι να δουν τα θαύματα για να αλλάξουν τρόπο σκέψεως και ενεργειών τους.  Δεν αλλάζουν τα θαύματα την ζωή μας, αλλά εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την ζωή μας μόνο με την αληθινή Πίστη μας στον Χριστό.

Καταλήγοντας ευχήθηκε προς όλους τους παρισταμένους να έχουν ως αρχή αυτή την ευλογημένη ημέρα στην ζωή τους και να πάντοτε βαθειά μέσα στην καρδιά τους την αγάπη για τον Χριστό και την προσδοκία της υποδοχής Του, γιατί ο Κύριος έρχεται στην ζωή μας, για να μας μεταμορφώσει, να μας αλλάξει, να μας μεταποιήσει, να μας λυτρώσει από την αμαρτία και μέσα από την Χάρη και το Έλεος Του, να μας οδηγήσει στον Παράδεισο και στην Ουράνιο Βασιλεία Του.