(Δελτίο Τύπου) Ακολουθίας της Αποκαθηλώσεως εις το Ι. Περεκκλήσιο της Αγ. Άννης - Λαγκαδά

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Μετά το πέρας της Τελετής της Αποκαθηλώσεως εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναός της Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε στην Ακολουθία και την Περιφορά  του Επιταφίου εντός των κοιμητηρίων του Λαγκαδά, ενώ εν συνεχεία μετέβει εις το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης, το οποίο ευρίσκεται στην είσοδο της πόλεως του Λαγκαδά,  όπου χοροστάτησε της Ακολουθίας της Αποκαθηλώσεως και της συμβολικής πορείας μετά του Σταυρού στην οδό του Μαρτυρίου προς τον Γολγοθά.

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους, οι οποίοι προσήλθαν με συγκίνηση για να ανάψουν αυτή την Αγία και Μεγάλη ημέρα τόσο το καντήλι των δικών τους ανθρώπων, όσο και να παρακολουθήσουν την Αποκαθήλωση και την αναπαράσταση της συμβολικής πορείας του Κυρίου στην οδό του Μαρτυρίου προς τον Γολγοθά, εις το Ιερό Παρεκκλήσιο που τόσο επιμελώς φροντίζει καθημερινός ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ημέρας υπογραμμίζοντας, ότι σήμερα έχουμε απέναντί μας τον Κύριο επί Σταυρού κρεμάμενο και η δόξα του Επουρανίου Βασιλέως φανερώνεται μέσα από την ατιμία του ανθρώπου.

Όταν ο Χριστός Αναστήθηκε, τριγύρω Του συνέβησαν πολλά. Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν τον φόβο στην ψυχή τους, άλλοι είχαν πικρία και απελπισία αλλά υπήρχαν και άνθρωποι που ήταν χαρούμενοι γιατί κατόρθωσαν να απαλλαγούν από την παρουσία Του. Όμως ο Χριστός έχει το μεγαλείο προνόμιο της αγάπης του Θεού, ώστε να είναι για τον καθένα αυτό που αναζητεί. 

Γι’ αυτούς που θέλουν να είναι παρόν είναι ο φίλος που στέκεται πάντα δίπλα τους, γι’ αυτούς που τον αμφισβητούν είναι ο άγνωστος, γι’ αυτούς που τον αρνούνται είναι ο ανύπαρκτος, γι’  αυτούς που τον βρίζουν είναι ο υπομένων και ο εκφράζων την μακροθυμία, αλλά γι’ αυτούς που Τον πιστεύουν είναι η Ζωή και Ανάσταση.

Εμείς πιστεύουμε στον Χριστό, στην Παρουσία Του και στα Λόγια Του. Ο Κύριος είναι μαζί μας όλες τις ημέρες και η σημερινή ημέρα είναι αυτή που μας θυμίζει την παρουσία Του. Τον βλέπουμε στον Σταυρό αλλά είναι Αναστημένος, Τον βλέπουμε μετά νεκρών, αλλά είναι Ζωντανός και χαρίζει τη ζωή αιώνιο.