(Δελτίο Τύπου) Εορτή της Πεντηκοστής εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία μας εορτάζει και πανηγυρίζει λαμπρά την Γενεθλίο ημέρα της, τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα και εορτάσθη μεγαλοπρεπώς, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το εσπέρας της παραμονής της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Εσπερινού, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, όπου και ομίλησε επικαίρος προς τους παρισταμένους.

Ανήμερα της Κυριακής της Πεντηκοστής, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ιερούργησε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού, αναγιγνώσκοντας κατά την τάξιν τις προκαθορισμένες Ευχές της Γονυκλισίας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί έναν σταθμό για την ιστορία του ανθρωπίνου γένους, γιατί μας δίδει ακριβώς το μεγάλο μήνυμα της αναδημιουργίας και την ελευθερία της κλήσεως του ανθρώπου να βιώσει το μυστήριο της καινής κτίσεως, όπως αυτό ολοκληρώνεται με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος.

Ζούμε σε μία εποχή που ο καθένας από εμάς, εφόσον το θέλει, μπορεί να γνωρίσει την αλήθεια, μπορεί να γνωρίσει το φως, μπορεί να ζήσει τον Ιησού Χριστό που είναι το Φως το αληθινό και με αυτό τον τρόπο να ξεφύγει από το σκοτάδι, την απελπισία και την απόκλιση από την αλήθεια.

Κατεβαίνει το Πνεύμα το Άγιο, με την μορφή πύρινων γλωσσών, στην αρχή στους Αγίους Αποστόλους και μέσα από αυτούς σε όλους εμάς, και με το πυρ της χάριτος καίει την αμαρτία και κάθε τι μη σωστό, ώστε να μπορούμε όλοι να δεχτούμε αυτή την θεϊκή πύρωση, γενόμενοι μέτοχοι της φλόγας εκείνης που καίει, αλλά παράλληλα θεώνει τον άνθρωπο καθιστώντας τον θεούμενο άνθρωπο.

Μας καλεί ο Θεός σε μία ενότητα αγάπης και ειρήνης, με Εκείνον και μεταξύ μας, που την οικοδομεί όχι ένας φυσικός θεσμός αλλά το ίδιο το Άγιο Πνεύμα. 

Το πνεύμα το Άγιο, είναι φως και ζωή, το πνεύμα το Άγιο, μας χαρίζει και μας μοιράζει σε όλους, τα χαρίσματα του, αυτό το πνεύμα το Άγιο έκανε από απλοϊκούς ανθρώπους, τους μαθητές του Κυρίου, σοφούς διδασκάλους, γεμάτους θάρρος ώστε να μπορούν να διδάξουν σε όλο τον κόσμο την Αλήθεια και τον Λόγο του Κυρίου, πάντοτε προς σωτηρία του ανθρώπου.

Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία εκείνη ώστε να αποβάλλουμε οριστικά κάθε τι το πονηρό και επιβλαβές που περιτριγυρίζει τον άνθρωπο και χαρακτηρίζει την εποχή μας, ώστε να μπορέσουμε να αφήσουμε ελεύθερη την καρδιά μας για να σκηνώσει σε αυτή το Άγιο Πνεύμα και οικοδομηθούν καινούργιες υποδομές Σωτηρίας.