(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Αποδόσεως της Πεντηκοστής εις τον Ι.Ν. Αγ. ΝΙκολάου - Λαγυνών

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Το Σάββατο 06 Ιουνίου 2015, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η Απόδοση της Εορτής της Πεντηκοστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών.

​Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο, επί τη συμπληρώση τριών μηνών από την εις Κύριον εκδημίας, του π. Κυπριανού Γλαρούδη, Ιερατικού Προϊσταμένου του Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης και Γραμματέως των Συνοδικών Δικαστηρίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και εν συνεχεία Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου.

Κατά την διάρκεια των Ακολουθιών, παρέστησαν Ιερείς της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, οι κατά σάρκα συγγενείς του μακαριστού, πνευματικά αδέλφια και παιδιά καθώς και αρκετοί φίλοι του αοιδίμου π. Κυπριανού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην εορτή της Πεντηκοστής, στην σημασία της μνήμης και της ενότητας μέσα στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας καθώς και στο πρόσωπο του αειμνήστου π. Κυπριανού, με τον οποίο συνδεόταν πνευματικός από τα χρόνια που ήταν και ο ίδιος ιερατικός προϊστάμενος στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να μεταφέρει και τις πατρικές ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, προς τους οικείους του εκλιπόντος.