(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννας - Όσσας

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, ημέρα κατά την οποία, η Αγία μας Εκκλησίας, τιμά και εορτάζει την μνήμη Πάντων των εν Αγίω Όρει διαλαμψάντων Οσίων Πατέρων και Μοναχών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, εις τον πάνσεπτον και περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Κυράννης Όσσης.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επίδωσε το οφίκκιο του Οικονόμου στον Πρεσβύτερο π. Πορφύριο Κατάγκ, προτρέποντας τον να συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο το έργο που επιτελεί.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, το οποίο προσήλθε με ευλάβεια στον ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Κυράννης, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, υπογράμμισε στην στενή σχέση που έχει, η ιστορική και όμορφη περιοχή της Όσσης με το Άγιο Όρος, ιδιαιτέρως με την περιοχή των Καυσοκαλυβίων και την Ιερά Μονή των Ιβήρων, ενώ αναφερόμενος στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, υπογράμμισε το γεγονός ότι ο Θεός μας καλεί όλους να Τον ακολουθήσουμε. Από εμάς εξαρτάται αν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του Κυρίου που οδηγεί στην Σωτηρία ή θα πορευτούμε με όλα αυτά τα σχήματα και τις φωνές που οδηγούν σε λάθος προορισμούς και στην ψυχική καταστροφή μας. Πρέπει να δίδουμε συνεχώς προτεραιότητα κλήση του Θεού και να κάνουμε συνεχώς εκείνες τις επιλογές, ώστε να καταφέρουμε να ζήσουμε την Ζωή της Καινής Κτίσεως για την οποία είμαστε προορισμένοι.