Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 7 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, επί τη μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, εις το Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα της «Παναγίας Περπατούσης» Ηρακλείου Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού ο οποίος ετελέσθη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος Ηρακλείου, καθώς και πλήθος πιστών και προσκυνητών οι οποίοι κατέκλισαν και εφέτος τον προαύλιο χώρο του Προσκυνήματος περιμένοντας με ευλάβεια να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, η οποία και φυλάσσεται στο Ιερό αυτό Προσκύνημα της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Περπατούσης, στους κεντρικούς δρόμους της ενορίας του Ηρακλείου.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης αναφέρθη στην σημερινή Θεομητορική εορτή τονίζοντας ότι αν η γέννηση ενός παιδιού γεμίζει από χαρά το κάθε σπίτι, η γέννηση της Παναγιάς μας γεμίζει χαρά σε όλους του ανθρώπους, σε ολόκληρη την Οικουμένη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εν συνεχεία και μεταξύ των άλλων προέτρεψε όλους τους γονείς να αγαπούν και να προσέχουν τα παιδιά τους, να τα έχουν πάντοτε κοντά στην Εκκλησία, ενώ έκανε και ειδική αναφορά στο φαινόμενο των αμβλώσεων και των εκτρώσεων επισημαίνοντας τις τραγικές επιπτώσεις και τις συνέπειες που συνεπάγονται και στον άνθρωπο αλλά και στο γενικότερο πλαίσιο που αφορά την υπογεννητικότητα της πατρίδος μας.

Καταλήγοντας την ομιλία του, υπογράμμισε ότι η Γέννηση της Παναγίας μας, φέρνει στον κόσμο μηνύματα ζωής ενώ οι συνήθειες που επικρατούν σήμερα στις κοινωνίες, μας φέρνουν μηνύματα αποκλεισμού και θανάτου, απώλειας και καταστροφής. Πρέπει να δείξουμε όλοι καρπούς μετανοίας ενώπιον του Θεού και με συντριβή να πλησιάσουμε την Παναγίας μας, παρακαλώντας Την θερμώς, να χαρίζει σε όλο τον κόσμο και στην πατρίδα μας ιδιαιτέρως την ευλογία της αγάπης Της.