(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου - Λαγυνών

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την Κυριακή 13 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαγυνών.

Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου και η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Διακόνου π. Ελευθερίου Μπιλμπίλη, Πτυχιούχου της Θεολογίας και εγγεγραμμένου σε πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος και θα διακονεί ως άμισθος κληρικός εις τον ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Λαγυνών.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στην σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή, καθώς και στην ανατέλλουσα μεγάλη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου, ενώ απεύθυνε και καρδιακούς υιικούς λόγους προς τον χειροτονούμενο π. Ελευθέριο, τον οποίο συμβούλεψε να έχει μία άξια διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου, υπηρετώντας τον αδιαλείπτως με φόβο Κυρίου και οδηγώντας τους ανθρώπους προς Σωτηρία.

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, επίδωσε στον νέο Πρεσβύτερο το οφίκκιο του Οικονόμου, ενώ τέλος επισκέφτηκε και τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου ο Ιερός Ναός των Λαγυνών, πραγματοποίησε την καθιερωμένη αιμοδοσία του, εις την οποία προσήλθαν εθελοντικά πολλοί ενορίτες, χαρίζοντας μέσα από την καρδιά τους αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής σε όλους συνανθρώπους και αδελφούς μας που το έχουν ανάγκη.