(Δελτίο Τύπου) Πατριαρχική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής - Λαγκαδά

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Με την προσήκουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 4 Οκτωβρίου ε.έ., εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, η Πατριαρχική Χοροστάσια προεξάρχοντος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο  υποδέχτηκε η πόλη του Λαγκαδά και οι κάτοικοι αυτής με τις δέουσες τιμές που αρμόζουν στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ενώ παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Μύρων κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος καθώς επίσης και οι Μητροπολίτες  Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Μιλήτου κ. Απόστολος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος, και ο επιχώριος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

Κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής Χοροστασίας παρέστησαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης καθώς επίσης και οι Τοπικοί Άρχοντες του τόπου με επικεφαλής τους δύο Δημάρχους Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου κ. Ιωάννης Καραγιάννη και Αστέριο Γαβότση, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνού, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του  Στρατού Ξηράς, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Πολιτιστικών και Τοπικών Συλλόγων της επαρχίας του Λαγκαδά καθώς και πλήθος κόσμου που από νωρίς το πρωί γέμισε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ώστε να λάβει από κοντά της ευχή του «Πατριάρχη της αγάπης, και της ειρήνης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Στην ομιλία του η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την επισκέψη του εις την «παλαίφατον αυτήν Μητρόπολιν», υπογραμμίζοντας την αυξανόμενην πρόοδον της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά και την πολυποίκιλον πνευματικήν, κοινωνικήν, εκπαιδευτικήν, πολιτιστικήν και φιλανθρωπικήν της δραστηριότητα ιδίως κατά την περίοδον της συνεχιζομένης δυσχερούς συγκυρίας κατά την οποίαν καλούμεθα οι πάντες, όπως σημείωσε, κληρικοί και λαϊκοί να αποδείξουμε εμπράκτως την σπουδήν μας περί την κλήσιν μας και να αναλογισθώμεν τις ευθύνες μας έναντι του δοκιμαζομένου και χειμαζομένου λαού του Θεού.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας