(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης Γοργοϋπηκόου, ετίμησε με την δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολή Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Επίκεντρο των Εορτίων Λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου της κωμοπόλεως των Λαγυνών, εντός του οποίου υπάρχει Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Γοργοϋπηκοου, όπου και φυλάσσεται πιστό αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνος Της.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία η Ιερή Λιτάνευσις της Εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκοου πέριξ του Ιερού Ναού.

Την Πέμπτη 1 του μηνός Οκτωβρίου ε.έ., τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα αναφέρθη εκτενώς στην σημερινή Θεομητορική εορτή καθώς επίσης στην μνήμη των δύο μεγάλων αγίων Ρωμανού του Μελωδού και Ιωάννου του Κουκουζέλη τονίζοντας την αφοσίωση τους σε όλη τους την ζωή καθώς και την μεγάλη τους προσφορά γράφοντας στίχους και δοξολογώντας αδιαλείπτως το όνομα του Κυρίου, καταφέρνοντας μέσα από την γραπτή τους μαρτυρία του εμμέτρου λόγου να διδάξουν σε όλες τις επόμενες γενεές την Θεολογία και καθώς ψάλλουμε να διδασκόμεθα ταυτόχρονα και τα Ουράνια Μηνύματα της Θείας Διδασκαλίας.

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, δεν παρέλειψε να ανεφέρθη εκτενώς στην προσωπικότητα και στο πλούσιο κήρυκτικο έργο του κοιμηθέντος Αρχιμ. Συμεών Κραγιόπουλου, τονίζοντας την πλούσια πνευματική του δράση κυρίως προς τους νέους και όχι μόνο τόσο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης όσο και στην επαρχία της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας