(Δελτίο Τύπου) Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη Ιερά Μνήμη των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Με την προσήκουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο περικαλλής ενοριακός Ιερός της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου της περιοχής Περιβολακίου.

Την παραμονή της εορτής ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως δια το νόημα της μεγάλης εορτής ενώ στο τέλος συναντήθηκε και με παιδιά από τα κατηχητικά σχολεία της ενορίας του Περιβολακίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε εις τον Όρθρον, και εν συνεχεία προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας διά τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τον επίσημο εορτασμό παρέστησαν μεταξύ των άλλων, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι του Στρατού Ξηράς και των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλίς τον Διοικητή της 194ΜΠΕΠ (MLRS), Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) κ. Ιωάννης Μπαλόμπα, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητος και της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως,  αντιπροσωπίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την Γαλανόλευκη Σημαία ανά χείρας, καθώς και πολλής κόσμος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, εξεφώνησε ο κ. Ευστάθιος Γεωργίαδης, Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως του Δήμου Λαγκαδά.

 Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατική Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας,  τελέσθηκε στο χώρο του μνημείου των Ηρώων της πόλεως του Περιβολακίου, η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στην μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδος και του Γένους μας, καθώς επίσης κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.