(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων εις τον Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Με κάθε επισημότητα και συμφώνος με την Εκκλησιαστική Τάξη των Εγκαινίων, τελέσθηκε την 24η του μηνός Νοεμβρίου ε.έ., ημέρα Τρίτη, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, ο οποίος αφιερώνεται εις την Ζωοδόχον Πηγή και τις Οσία Ειρήνης τη Χρυσοβαλάντου και τη Αγία Ειρήνης τη Μεγαλομάρτυρα, που ευρίσκεται εις την καταπράσινη κοιλάδα των Μακεδονικών Τεμπών στην περιοχή της Ρεντίνης.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέφερε στο υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό, τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Σεπτών Λειψάνων εντός του Ιερού Βήματος.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών, εκπροσώπων του Στρατού Ξηράς και πολλών πιστών και ενοριτών που προσήλθαν για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό γεγονός της επαρχίας μας.

Κατά την διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφερθεί εκτενώς στην σπουδαιότητα και την σημασία του γεγονότος που έχει ο εγκαινιασμός ενός Ναού και την σημασία του τονίζοντας ότι ο καθένας άνθρωπος είναι ένας Ναός όπου κατοικεί ο Ιησούς Χριστός γι΄ αυτό χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια και αγώνα από τον καθένα ώστε να καταφέρουμε να ζούμε συνεχώς, μέσα από τον εγκαινιασμό της ψυχής μας, το καινούργιο βίωμα της χάριτος και ευλογίας που μας παρέχει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Αύριο Τετάρτη 25 του μηνός Νοεμβρίου, Απόδοση της Θεομητορικής Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και ημέρα μνήμης των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Μερκουρίου και Αικατερίνης, θα τελεστεί το πρωί η Ακολουθία του Όρθρου, η Τελετή των Εγκαινίων και η Πρώτη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.