(Δελτίο Τύπου) Επίσκεψη εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά η Πρέσβυς της Αυστρίας

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εδέχθη εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, την Πρέσβυ της Αυστρίας εις την Ελλάδα κα. Andrea Ikić-Böhm, την οποία και συνόδευαν η Επίτιμος Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη κα. Έβελιν Παπαδοπούλου και ο Δικηγόρος κ. Απόστολος Παπαδόπουλος.

Κατά την διάρκεια της μακράς συναντήσεώς τους, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά και η Πρέσβυς κα. Ikić-Böhm, συνομίλησαν για τα υφιστάμενα προβλήματα και θέματα, που απασχολούν σήμερα την Ελλάδα, καθώς και την θρησκευτική και πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη γύρω από το θέμα των προσφύγων καθώς και του διαθρησκειακού διαλόγου, υπογραμμίζοντας την μεγάλη ανάγκη της επικοινωνίας των προσώπων μέσα από την διεθνή γλώσσα της αγάπης.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ειρηνοποιός και ενωτικός, καθώς και να είναι κοντά στον λαό και στα προβλήματα του, υπηρετώντας όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως και χωρίς διακρίσεις, τονίζοντας την σπουδαιότητα του φιλανθρωπικού έργου που προσφέρει η Εκκλησία υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και των άλλων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το μεταναστευτικό θέμα αποτελεί ένα σύγχρονο μεγάλο και ανεξέλεγκτο πρόβλημα όλου του κόσμου και δυστυχώς σήμερα η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει άλλο, δεχόμενη αυτές τις πιέσεις που αλλοιώνουν την κοινωνική συνοχή και τις ισορροπίες της.

Τέλος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι πρέπει όλοι μαζί να παραμείνουμε ενωμένοι, βοηθώντας τον συνάνθρωπο και κρατώντας ζωντανές τις παραδοσιακές αρχές του τόπου.

Από την πλευρά της η κα. Πρέσβυς, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευκαιρία της συναντήσεως, αναγνώρισε το σημαντικό έργο που προσφέρει η Εκκλησία στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού καθώς και το πόσο καλή εντύπωση αποκόμισε δια το κοινωνικό έργο και την βοήθεια που προσφέρει προς τους μετανάστες.