(Δελτίο Τύπου) Χριστουγεννιάτικη εορτή της ενορίας του Ι.Ν. Αγ. Γρηγορίου - Μελισσοχωρίου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Θέλοντας να προσεγγίσουμε τις Άγιες τούτες ημέρες της Θείας Ενσαρκώσεως και της Θείας Επιφανείας, με πνεύμα κατανύξεως, αγάπης και ταπεινώσεως, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ιερατικός Προϊστάμενος του νεοανεγερθέντος Ιερού Ναού του Αγίου Γρηγορίου Μελισσοχωρίου, π. Δημήτριος Κουκουλεκίδης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2015, η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της ενορίας, με τον γενικότερο τίτλο «Χριστός Γεννάται, χαρά στον κόσμο».

Κατά την διάρκεια της πρώτης αυτής επίκαιρης εκδηλώσεως, από τις ιδρύσεως της ενορίας ακούσθηκαν Βυζαντινοί Ύμνοι από την χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «ο Απόστολος Παύλος», υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεωργίου Φερεντίνου και παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα από όλη την Ελλάδα, από τις Χορωδίες των Ιερών Ναών Αγίου Γρηγορίου Μελισσοχωρίου, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου και Αγίου Νικολάου Λαγυνών, υπό την εκλεκτή διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου χοράρχου, κ. Ραφαήλ Ασδρέ, τα οποία στο ημίφως του Ναού κατάφεραν και γλύκαναν τις καρδιές των παρισταμένων, οι οποίοι ψάλλανε στο τέλος, το απολυτίκιο της εορτής «Η Γέννησίς σου, Χριστέ ο Θεός ημών…» προϋπαντώντας με αυτό τον τρόπο τις Άγιες ημέρες που έπονται.

Στον σύντομο ληκτικό χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ομίλησε επικαίρος αναφερόμενος στις ημέρες που διανύουμε, προτρέποντας όλους, εφέτος να προσπαθήσουνε να ζήσουνε με καθαρή καρδιά και ενότητα η οποία και αποτελεί τον καρπό της αγάπης και της ειρήνης που οικοδομείται μέσα από το μεγάλο γεγονός της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου.

Όταν κανείς ζει σωστά την πνευματική ζωή και έχει καθαρή ψυχή, τότε καταφέρνει και γεύεται τα ουράνια μηνύματα της αγάπης του Χριστού, γιατί όταν όλα τα εορτάστηκα φώτα και λαμπιόνια σβήσουν τότε θα μπορεί να βλέπει το αληθινό φως της αγάπης που παραμένει πάντοτε φωτεινό, το Φως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.