(Δελτίο Τύπου) Ημέρα εκδήλωσης για την άλωση της Βασιλευούσης στην Ιερά μας Μητρόπολη

Η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης στα πλαίσια της ημέρας μνήμης της αλώσεως της Βασιλευούσης ανακοινώνει ότι το πρωί της 29ης Μαΐου ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης θα χοροστατήσει του Όρθρου και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου – Λαγκαδά και ακολούθως θα τελέσει Αρχιερατικό μνημόσυνο εις μνήμην του τελευταίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου και των ηρωικών συναθλητών Αυτού.

Εν συνεχεία, το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά και ώρα 20:30 μ.μ. με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυγδονία, θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση Μνήμης η οποία θα πλαισιώνεται από τη θεατρική ομάδα και τη χορωδία του συλλόγου Μυγδονία. Τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο μουσικολογιώτατος κ. Αθανάσιος Ξενούδης.

Παρακαλούμε όπως συμμετάσχετε και τιμήσετε, με την παρουσία σας τις Εκδηλώσεις Μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως και την ηρωική μορφή του τελευταίου αυτοκράτορα αυτής Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου που έπεσε ηρωικώς υπέρ πίστεως, στα τείχη της Βασιλίδος μαχόμενος τους κατακτητές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας