(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ι.Μ. Ναό Αγίου Γρηγορίου - Θεσσαλονίκης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Μεγαλοπρεπώς η Αγιοτόκος πόλις της Θεσσαλονίκης εορτάζει κατά το διήμερο 26-27 Μαρτίου 2016, την Ιερά μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Θαυματουργού.

Το απόγευμα της παραμονής της μεγάλης αυτής εορτής τελέσθηκε με κάθε επισημότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συνχοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αφού ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την τιμητική πρόσκληση για να λάβει μέρος στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις, ομίλησε επικαίρος αναφερόμενος εκτενώς στο πρόσωπο του μεγάλου αυτού Αγίου που συνέδεσε την Ελληνική παιδεία και την γνήσια έκφραση της Θεολογίας.

Αύριο 27 Μαρτίου 2016, κυριόνυμο ημέρας της εορτής θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί Ιερά Λιτάνευσις του Σεπτού και Χαριτοβρύτου Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.