(Δελτίο Τύπου) Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ι.Μ. Ναό Αγ. Γρηγορίου Παλαμά - Θεσσαλονίκης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Μεγαλοπρεπώς η Αγιοτόκος πόλις της Θεσσαλονίκης εορτάζει κατά το διήμερο 26-27 Μαρτίου 2016, την Ιερά μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Θαυματουργού.

Το απόγευμα της παραμονής της μεγάλης αυτής εορτής τελέσθηκε με κάθε επισημότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συνχοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αφού ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την τιμητική πρόσκληση για να λάβει μέρος στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις, ομίλησε περί του προσώπου του μεγάλου αυτού Αγίου που συνέδεσε την Ελληνική παιδεία και την γνήσια έκφραση της Θεολογίας.

Την κυριόνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος του του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και Zaporizhja and Melitopol κ.κ. Λουκάν.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέστησαν εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Θεσσαλονίκης, οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλεως, εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής Κοινότητος καθώς και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στην σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή, όσο και στην μορφή του σήμερα τιμωμένου Αγίου, καθώς επίσης εξέφρασε και τις σκέψεις αλλά και τους προβληματισμούς, του γύρω από θέματα της επικαιρότητος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό πρόβλημα.