(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης - Ασσήρου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Η εορτή της Προσκυνήσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας εορτάσθηκε σύμφωνα με την πρέπουσα παραδοσιακή τάξη και μεγαλοπρέπεια, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το απόγευμα του Σαββάτου 02 του μηνός Απριλίου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Το πρωί της κυριόνυμου ημέρας της μεγάλης εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Τελετή της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού εις τον πάνσεπτον και περικαλλέστατον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών προσήλθαν από το νωρίς το πρωί πλήθος πιστών, οι οποίοι και παρακολούθησαν με αισθήματα κατανύξεως την περιφορά του πανίερου συμβόλου του Χριστιανισμού στο εσωτερικό του Ναού, τον οποίο και προσκύνησαν κλίνοντας ευλαβικώς το γόνυ ώστε να λάβουν δύναμη για τη συνέχιση του πνευματικού αγώνα αυτής της ιεράς περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία προβάλει τον Τίμιο Σταυρό, τονίζοντας την σημασία που έχει για τον καθένα από εμάς ως μήνυμα και ως τρόπος ζωής.

Ο Σταυρός του Χριστού πρέπει να χαρακτηρίζει την ζωή μας. Ο Λόγος Του θα πρέπει να φωτίζει την πορεία των σκέψεων και των αποφάσεων καθώς και των επιλογών που κάνουμε στην καθημερινότητα μας επεσήμανε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος για να καταλήξει υπογραμμίζοντας ότι, ο Τίμιος Σταυρός μας δείχνει δύο δρόμους. Ο ένας είναι η αγάπη προς τον Θεό και ο άλλος είναι η αγάπη προς τον άνθρωπο και το σημείο όπου συνδέονται οι δύο αυτοί δρόμοι, είναι το σημείο εκείνο της προσωπικής μας συναντήσεως με τον Χριστό.

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και κατόπιν Σεπτής εντολής της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης, επίδωσε το Οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου εις τον π. Αλέξανδρο Φίλλιο, Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, Αρχιερατικό Επίτροπο Ασσήρου και Διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου του Μητροπολίτου, ενώ παράλληλα προεχείρησε με το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον π. Θεόφιλο Κωνσταντίνου, συνταξιούχο κληρικό της Ιεράς μας Μητροπόλεως.