(Δελτίο Τύπου) Προσκυνηματική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά εις το Άγιον Όρος

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Ολιγοήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στην Αθωνική πολιτεία πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης συνοδευόμενος από Ιερείς και λαϊκά στελέχη της Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της 19ης Απριλίου, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά και η συνοδεία του, είχαν εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρωτεπιστάτη της του Αγίου Όρους, Γέροντα Παύλο Λαυριώτη, ενώ παράλληλα είχαν και την ευκαιρία να προσκυνήσουν στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, την Θαυματουργό και Εφέστιο Εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί καθώς και τον Τάφο του Οσιομάρτυρος Κοσμά του Πρώτου.

Την Τετάρτη 20 Απριλίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, η οποία ετελέσθη στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Ιβήρων, συμπαραστατούμενος του Ηγουμένου αυτής Πανοσιολ. Αρχιμ π. Ναθαναήλ Ιβηρίτου, ενώ παράλληλα προσκύνησε και την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, επεσκέφθησαν την Ιερά Μονή Παντοκράτορος, όπου προσκύνησαν την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας καθώς και άλλα ιερά θησαυρίσματα που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή μεταξύ αυτών και το Σεπτό Λείψανο του Αγίου Θεοφίλου του Μυροβλήτη, πνευματικός του οποίου υπήρξε ο Άγιος Ακάκιος Επίσκοπος Λητής και Ρεντίνης, ενώ επεσκέφθησαν επίσης και το Ιβηρίτικο ιστορικό κελί του Αγίου Νικολάου, το επονομαζόμενο και Τυπογράφου, το οποίο ευρίσκεται στις Καρυές Αγίου Όρους, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τους εκεί Πατέρες, ενώ παράλληλα ξεναγήθηκαν στους χώρους, στα εργαστήρια, στο σκευοφυλάκιο και την βιβλιοθήκη του Κελίου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας