(Αναδημοσίευση) Λαμπρό πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ζαγκλιβέρι (ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Αναδημοσίευση από το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεως Ρομφαία. 

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη οι ευσεβείς πιστοί του Ζαγκλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης τίμησαν σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβερίου 2016, τη μνήμη της Νεομάρτυρος Αγίας Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής συμμετέχοντας στο λαμπρό πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό στο Ζαγκλιβέρι ν. Θεσσαλονίκης.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β' και συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος με τη συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού αλλά και όμορων Μητροπόλεων.

Ευλαβείς πιστοί επλήρωσαν τον Ιερό Ναό της Αγίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη και εκπροσώπους της πολιτιστικής, στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας.

Στο θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε στη θεολογία της Εκκλησίας για τα Ιερά Λείψανα, ειπών ότι αυτή θεμελιώνεται στο μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Κυρίου, ο Οποίος θέωσε το ανθρώπινο σώμα ώστε αυτό να αγιασθεί με την Ανάσταση του Κυρίου και να περιβληθεί με την προπτωτική του δόξα προσδοκώντας την κοινή Ανάσταση. « Όσοι λοιπόν από εμάς κατορθώνουμε να ξεπεράσουμε προσωπικές δυσκολίες και δεν επιτρέψουμε τίποτε να απομακρύνει από τη ζωή μας το Άγιο Πνεύμα, που κατοικεί εντός μας και μας φωτίζει, μπορούμε να έχουμε την τιμή και την ευλογία των Αγίων της πίστεως, που άλλων μεν τα σώματα έμειναν άφθαρτα, άλλων δε ευωδιάζουν» είπε ο Δεσπότης.

Απευθυνόμενος στους μαθητές που μετείχαν της λαμπράς Θείας Λειτουργίας με τις Σημαίες τους τόνισε: «Η Αγία Ακυλίνα, η προστάτιδα σας, η συντοπίτισσα σας, σήμερα σας δίνει ένα μήνυμα. Πολλοί είναι αυτοί που σας λένε ότι είναι η εποχή των ανατροπών και των αλλαγών. Ας υπάρχουν και ανατροπές και αλλαγές, αλλά θα πρέπει να βάλουμε κάτι στη θέση του. Ποιος είναι που θα μπορούσε να πει ότι στη θέση του Χριστού και του Ευαγγελικού Λόγου υπάρχει κάτι τι πολυτιμότερο που μέσα στο χρόνο δοκιμάστηκε και έμεινε αναλλοίωτο; Κανείς» και κατέληξε χαρακτηστικά: «Μείνετε παιδιά μου σ' αυτήν πίστη και την παράδοση και να είστε βέβαιοι ότι στη ζωή σας, σε όποια δυσκολία και αν παρουσιαστεί θα έχετε συνοδοιπόρο τον ίδιο τον Χριστό». Ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες ειπών ότι ο Σεβ. Λαγκαδά κ. Ιωάννης έγινε όργανο της χάριτος διά του οποίου ευρέθησαν τα Ιερά Λείψανα και φανερώθησαν στον κόσμο και της Αγίας Ακυλίνας αλλά και της Αγίας Κυράννας και για τον Σεβ. Ιερισσού κ. Θεόκλητο μίλησε για την μακρόχρονη και δυνατή σχέση τους, η οποία θεμελιώνεται στην αγάπη του Χριστού γι' αυτό και παραμένει αδιατάραχτη. Τέλος συνεχάρη τους κατοίκους του Ζαγκλιβερίου για τον πολιτισμό και την ευγένεια τους και τους μετέφερε την Χάρη της Παναγίας της, της Μεγαλόχαρης της Τήνου.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την λαμπρότητα που προσέδωσαν στις λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Νεοπαρθενομάρτυς Αγίας αλλά και τους εκατοντάδες πιστούς που προσήλθαν να προσκυνήσουν τα Ιερά της Λείψανα που αποτελούν ένα πολύτιμο θησαύρισμα για το Ζαγκλιβέρι, τόπο καταγωγής της Αγίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας