(Δελτίο Τύπου) Η εορτή της Υπαπαντής εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

 Για φωτογραφίες πατήστε πάνω.

Η Μεγάλη Δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εορτάσθηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά το διήμερο 01-02 Φεβρουαρίου ε.έ., με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων τον περικαλλή Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Την παραμονή της εορτής, το εσπέρας τελέσθηκε το Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, περί της μεγάλης αυτής εορτής.

Το πρωί της 2ας Φεβρουαρίου, κυριόνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, το οποίο και πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, π. Ευσέβιος Σπουργίτης, καθώς επίσης Ιερείς και Διάκονοι της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην μορφή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι ζούσε στην χαρά της πληρότητας, την οποία μπορούμε να ζήσουμε και εμείς όταν συναντήσουμε τον Χριστό. Η αληθινή συνάντηση με τον Κύριο, μπορεί να μας γεμίσει από χαρά, ειρήνη και ευδαιμονία, έστω και αν ζούμε σε έναν κόσμο και μία περίοδο συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων. Ο Ιησούς Χριστός έχει την δύναμη να μας βγάλει έξω από την φθορά και την καρποφορία της αμαρτίας και να μας χαρίζει την όντος ζωή και την Ανάσταση.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει ο ίδιος Θεοδόχος και υποδεχτεί τον Χριστό στην ζωή και στην καρδιά του, υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στις μητέρες, μιας και σήμερα σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση θεωρείται και η εορτή της Μητέρας, επισημαίνοντας ότι στο πρόσωπο της Παναγίας τιμούμε σήμερα όλες τις μάνες και τις μητέρες. Η Παναγία, ως Μητέρα όλων, δείχνει τον δρόμο που θα πρέπει να βαδίζουν, προσφεύγοντας στην σκέπη Της και να ζητώντας την προστασία και παρηγοριά Της, ενώ παράλληλα τις προέτρεψε να οδηγούν τα παιδιά τους κοντά στον Χριστό και μέσα στην Εκκλησία.