(Δελτίο Τύπου) Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης προς τιμήν της Μητέρας

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

 Για φωτογραφίες πατήστε πάνω.

Σε μία ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα, το απόγευμα της Κυριακής 05 Φεβρουαρίου ε.έ., πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία της μεγάλης Δεσποτοθεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, η οποία σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση θεωρείται και η «Εορτή της Μητέρας», εις την κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά «Κιβωτός Σωτηρίας», η καθ’ έτος τελούμενη αφιερωματική εκδήλωση στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας και της Οικογένειας.

Κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως, η οποία εφέτος είχε τον γενικό τίτλο «η ζωή της Παναγίας μέσα από την υμνολογία και παράδοση της εκκλησίας», ακούσθηκαν από την Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «ο Απόστολος Παύλος», υπό την διεύθυνση του Άρχοντα Υμνωδού της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεωργίου Φερεντίνου, Ύμνοι και Τροπάρια από όλες τις Θεομητορικές Εορτές, ενώ παράλληλα τα παιδιά όλων των βαθμίδων των Κατηχητικών Συναντήσεων του Ιερού Ναού, παρουσίασαν επίκαιρα κείμενα και μονολόγους.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρωτοσύγκελλος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ομίλησε επικαίρος προσφέροντας στο τέλος στον Σεπτό μας Ποιμενάρχη, ένα ψηφιδωτό αντίγραφο της Εικόνος που ευρίσκετε εις την Προσκομιδή του Ιερού Ναού της Παναγίας, εις ανάμνηση της σημερινής εορτής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές της αποψινής βραδιάς για την κατά πάντα άρτια εκδήλωση και ιδιαιτέρως τον κ. Γεώργιο Φερεντίνο, ο οποίος είχε και την γενική ευθύνη της εκδηλώσεως, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Μητέρας όλων μας, την Υπεραγία Θεοτόκο καθώς επίσης και στις τρεις άγιες Μητέρες των «Φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος», Νόννα, Εμμέλεια και Ανθούσα, οι οποίες και τιμούνται την Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής.

Απευθυνόμενος στις μητέρες που ήταν παρούσες, ο Σεβασμιώτατος αφού υπογράμμισε ότι το όνομα της «Μητέρας» είναι το πιο γλυκό όνομα που υπάρχει, τις προέτρεψε να ακολουθούν το φωτεινό παράδειγμα των Αγίων Τριών Μητέρων, και μέσα από αυτό να διαπαιδαγωγούν με σωστό τρόπο τα παιδιά τους, παρέχοντάς τα μία σωστή ανατροφή και δίδοντας τα, τις σταθερές εκείνες βάσεις οι οποίες διαμορφώνουν το ήθος, τον χαρακτήρα, τα ιδανικά και τις αξίες στο κάθε παιδί, έχοντας πάντοτε σωστό προσανατολισμό και μαζί με τον σύζυγο τους, να μπορούν να οδηγούν τα παιδία στο Χριστό και στην Εκκλησία.

Προ της ενάρξεως της αφιερωματικής εκδηλώσεως για την Χριστιανή Μητέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ευλόγησε και έκοψε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα του Γυμναστικού Συλλόγου Λαγκαδά, σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη, εκπροσώπων της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, του Προέδρου του Συλλόγου κ. Αναστασίου Τομπούλη, καθώς επίσης και των Αθλητών και Αθλητριών, που στελεχώνουν την ομάδα του Στίβου.