(Δελτίο Τύπου) Η Ακολουθία της Β' Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

 Για φωτογραφίες πατήστε πάνω.

Εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά χοροστάτησε το εσπέρας της 10ης Μαρτίου ε.έ., κατά την διάρκεια της Ακολουθίας των Β’ Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Στην ομιλία του προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Σεπτό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, υπογραμμίζοντας εξ αφορμής του στίχου «Χαῖρε, ἀνόρθωσις τῶν ἀνθρώπων», ότι η Παναγία απλώνει το χέρι Της και μας δίνει την δύναμη εκείνη για να σηκωθούμε και να κάνουμε μία νέα αρχή και ένα νέο ξεκίνημα, αρκεί εμείς να έχουμε μέσα μας την Μετάνοια και την Ταπείνωση.

Στην σημερινή εποχή που διανύουμε, είναι πολλή σημαντικό να μπορέσουμε να καταλάβουμε ποιο είναι το αληθινό νόημα της ζωής, ώστε μέσα από την προσωπική μας ανόρθωση να μπορέσουμε να κάνουμε και τις σωστές επιλογές.

Μέσα από το Ιερό και Άγιο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκος, ο καθένας από εμάς μπορεί να δει, την βεβαία ελπίδα της προσωπικής του ανορθώσεως. Η Παναγία μας, έχει συνεχώς την αγκαλιά Της ανοικτή και μας περιμένει όλους, μέσα στην Κιβωτό της Σωτηρίας, που είναι η Αγία μας Εκκλησία, της οποίας ο Λόγος προς τον κόσμο, είναι Λόγος προσκλήσεως για την Σωτηρία και Λόγος Μετανοίας, ενώ παράλληλα η ζωή μέσα σε Αυτήν είναι μία συνεχόμενη και αδιάλειπτος εμπειρία Χάριτος, Αγιασμού και Ευλογίας, σημείωσε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, για να συμπληρώσει λέγοντας ότι, όλοι έχουμε πλαστεί «κατ' εικόνα αυτού και καθ' ομοίωσιν» Θεού, με προορισμό την Σωτηρία και την εν Χριστώ Καινή Κτίση. 

Ενώ καταλήγοντας και αφού ευχήθηκε προς όλους τους παρισταμένους πιστούς καλό υπόλοιπο της περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που ήδη διανύουμε σημείωσε ότι δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να έχει ο καθένας μέσα στην ζωή του, τον Κύριο και την Παναγία μας και όπως Εκείνη κρατάει μέσα στην αγκαλιά Της τον Χριστό να κρατάει και εμάς που είμαστε μέλη του Σώματος Ιησού Χριστού.