(Δελτίο Τύπου) Εγκαίνια του οικήματος η "Διακονία της Αγάπης"

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης ετέλεσε τα εγκαίνια του προσφάτως ανακαινισμένου οικήματος εις το οποίο θα στεγαστεί η «ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ». Στο χώρο αυτό λειτουργεί το συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης καθώς και το πρατήριο Ενδύσεως και Υποδήσεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι το οίκημα αποτελεί δωρεά εις αιώνιον μνημόσυνον του Κωνσταντίνου Σαββάκη.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού τόνισε τη σημασία της δωρεάς του οικήματος του Κωνσταντίνου Σαββάκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής. Επεσήμανε ότι σε περίοδο κρίσεως η Εκκλησία αποτελεί αρωγό βοηθείας. Ανέφερε μάλιστα ότι το έργο της Ιεράς ταύτης Μητροπόλεως προσφέρεται εις Διακονίαν του Λαού. Τέλος, σε ερωτήσεις τον δημοσιογράφων για τον καθημερινό αριθμό των μερίδων του συσσιτίου απάντησε χαρακτηριστικά «ότι θα προσφέρονται όσες χρειαστούν!»

Παρών στην εκδήλωση ήταν Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καραόγλου και ο Δήμαρχος του Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, οι οποίοι και απεύθυναν χαιρετισμό επαινώντας την πρωτοβουλία και το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Ανέφεραν χαρακτηρίστηκα ότι η δημιουργία χώρων αρωγής και βοηθείας αυτές τις μέρες της γενικευμένης κρίσεως αποτελούν σημαντική πηγή προσφοράς και ανακούφισης των πιστών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας