(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής

Με μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας τελέστηκε σήμερα το πρωί, 26 Ιουλίου, ημέρα Τρίτη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της πολιούχου και προστάτιδος της πόλης του Λαγκαδά Αγίας Παρασκευής.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι επίσκοποι Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμων, Θερμών κ.κ. Δημήτριος και Μποτζουάνας κ.κ. Γεννάδιος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ο οποίος τόνισε ότι ανέτειλε η λαμπρή εορτή , ημέρα χαράς αγαλίασης και εφροσύνης, ημέρα τιμής για εκείνην που τίμησε τον έναν και μοναδικό Θεό. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο βίο της Οσιοπαρθενομάρτυρος και τόνισε την πιστότητά της στον Χριστό, στον μόνο νυμφίο της ψυχής και αυτό της έδωσε την δυνατότητα της υπερβάσεως των γήινων και κατέληξε λέγοντας, πως η Αγία στηρίζει και πρεσβεύει στον Θεό για τον πιστό λαό και συμβάλλει στη ενότητα του γένους μας και δίνει την ελπίδα για καλύτερες μέρες. Η ζωή της Αγίας είναι πρότυπο και για την δική μας ζωή και οδοδείκτης σωτηρίας, αλλά κυρίως ομολογίας της πίστεως μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεπτή κάρα θα παραμείνει προς προσκύνησιν έως τις 28 Ιουλίου και θα τελούνται καθημερινώς όρθρος, Θεία Λειτουργία και Παράκληση συμφώνως με τα όσα ορίζει το πρόγραμμα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας