(Δελτίο Τύπου) Εόρτιες Λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη Ιερά Μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Για φωτογραφίες του Εσπερινού πατήστε πάνω. 

Για φωτογραφίες της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πατήτε πάνω.

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, έλαβε μέρος στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου και Εφόρου της πόλεως των Τρικάλων, Αγίου Βησσαρίωνος.

Το εσπέρας του Σαββάτου, 05 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε  στα προπύλαια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος καθώς επίσης και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος,  εκ της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους.

Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεοκλήτου και συνχορουστατούτων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθέου, του εκ Τρικάλων καταγομένου Επισκόπου Στρατωνικείας κ.κ. Στεφάνου, και του επιχώριου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας, της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Βησσαρίωνος και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, ενώ στην Κεντρική Πλατεία τελέσθηκε η Αρτοκλασία, στο τέλος της οποίας ομίλησε επίκαιρα  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος.

Την κυρίωνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεοκλήτου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατωνικείας κ.κ. Στεφάνου.

Τον πανηγυρικό της ημέρα εκφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αλέξιος Κανίνας, ενώ λόγους ευχαριστίας εκ μέρους της χορείας των παρισταμένων Αρχιερέων, εξέφρασε τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης  όσο και ο επιχώριος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σ ταγών κ.κ. Χρυσόστομος.

Εν συνεχεία οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν εις την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, όπου και έτυχαν θερμής υποδοχής κατά την μοναστική τάξη από την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χριστονύμφη Μοναχή.