(Αναδημοσίευση) Λαγκαδά Ιωάννης: «Να υπάρξει αποτέλεσμα για το καλό της πατρίδας και του γένους μας»

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, με αφορμή την χθεσινή συμφωνία του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό.

Ο Σεβασμιώτατος ερωτηθείς για την χθεσινή συνάντηση, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «υπάρχει ένα είδος μνημονίου με θέσεις οι οποίες θα συζητηθούν στην Ιερά Σύνοδο και ακολούθως θα επικυρωθούν, ή θα απορριφθούν, ή θα τροποποιηθούν κατά πρόταση από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Σε ερώτηση αν ο Μακαριώτατος τους είχε ενημερώσει, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης τόνισε: «Εγώ δεν είμαι μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά αυτά τα θέματα είναι γνωστά, συζητούνται εδώ και χρόνια απαιτείται μία πρωτοβουλία η οποία να έχει ως γνώμονα το σεβασμό στην ιστορία και στα δεδομένα που εξασφαλίζουν μία υγιή προοπτική για το παρόν και το μέλλον».

Επίσης σε ερώτηση αν για αυτά έπρεπε να έχει ενημέρωση και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά ανέφερε: «Κοιτάξτε οπωσδήποτε είναι θέματα τα οποία πρέπει να γνωρίζει και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, και οπωσδήποτε είναι θέματα στα οποία υπάρχει μία ευρύτερα ενημερώσει καταρχήν και ακολούθως επεξεργασίας των θέσεων.»

«Το πνεύμα της συμφωνίας έχει προοπτικές οι οποίες απαιτούν σε σωστές βάσεις, μπορεί να είναι επωφελής και για την Εκκλησία και για την Πολιτεία. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα για τον τόπο μας, για την πατρίδα μας, και ευρύτερα για το γένος μας» - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Λαγκαδά.

Κλείνοντας μιλώντας για την μισθοδοσία των κληρικών, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά τόνισε: «Νομίζω αυτά είναι θέματα τα οποία χρήζουν επεξεργασίας, διότι αυτή τη στιγμή η Ενιαία Αρχή Πληρωμών για να λάβει και τους κληρικούς, οπωσδήποτε πέρασε το όλο θέμα μέσα από διαδικασίες ερεύνης. Πρέπει λοιπόν να διασφαλίζονται τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των κληρικών, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τίθεται υπό αμφισβήτηση κατοχυρωμένα δικαιώματα που αφορούν τη μισθοδοσία, την ασφάλεια και στη συνταξιοδότηση».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας