(Δελτίο Τύπου) Υποδοχή της Δεξιάς Χείρας του Αγίου Νεκταρίου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

 Για φωτογραφίες πατήστε πάνω.

Με αισθήματα πνευματικής χαράς η πόλη του Λαγκαδά και η καθ´ ημάς Ιερά Μητρόπολη, υποδέχτηκε το εσπέρας της 8ης Δεκεμβρίου ε.έ., την Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, εκ της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Αιγίνης της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Η επίσημος υποδοχή του πανσεβασμίου θησαυρίσματος, το οποίο εκόμησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης π. Γρηγόριος Νανακούδης, πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, καθώς επίσης του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννου Καραγιάννη, εκπροσώπων του Στρατού Ξηράς και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Εν συνεχεία τελέσθηκε επίσημος Δοξολογία και ο Αναστάσιμος Εσπερινός, χοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος στο τέλος και εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, διά την παροχή της ευλογίας και την συγκατάθεση του για την έλευση της Δεξιάς Χειρός του Αγίου Νεκταρίου.

Το πανσεβάσμιο λείψανο του Αγίου Νεκταρίου, του «Αγίου του 20ου αιώνος», θα παραμείνει εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, προς προσκύνησιν και ευλογία των πιστών, έως την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου ε.έ., και καθημερινά θα πραγματοποιούνται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, Εσπερινός – Παράκληση και Αγρυπνία σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα.