(Δελτίο Τύπου) Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό ναό Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Για φωτογραφίες πατήστε πάνω.

Μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς αλλά κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία κόσμου, τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, η μνήμη των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης καθώς επίσης και η εορτή της ευρέσεως της Εικόνος της Παναγίας της Πορταΐτισσας, που θησαυρίζεται εις την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Ιβήρων Αγίου Όρους.

Το πρωί της Λαμπροτρίτης, 21 Απριλίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, μετέβη εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της περιοχής των Λαγυνών, όπου και Ιερούργησε πλαισιούμενος από τους εφημέριους ιερείς της περιοχής.

Στην ομιλία του προς όλους όσους παρακολουθούσαν είτε μέσα από την ραδιοφωνική συχνότητα «Ορθόδοξη Παρουσία 106,8», είτε μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτυώσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις μορφές των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, καθώς επίσης και στο ιστορικό της ευρέσεως της Εικόνος της Παναγίας από τον Όσιο Γαβριήλ το 1004 μ.Χ., σημειώνοντας μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά και πολλά θαυμαστά γεγονότα που έχουν καταγραφεί, ενώ παράλληλα εξέφρασε και τα περίεργα συναισθήματα που τον διέπουν αυτή την ημέρα, λόγω του γεγονότος ότι μετά από 34 συναπτά έτη, δεν ευρίσκεται εξαιτίας των γνωστών καταστάσεων που υπάρχουν, στο Κάθισμα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης της Μόνη των Ιβήρων, ώστε να λάβει μέρος της Πανήγυρεως και της Λιτανείας που τελούνται σήμερα. Καταλήγοντας ευχήθηκε μέσα από την καρδιά του, η Παναγία να φυλάει και να σκεπάζει την πατρίδα μας στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε.

Προ της Απολύσεως τελέσθηκε εντός του Ναού, μικρά Λιτάνευσις του αντιγράφου της Παναγίας Πορταϊτίσσης και Δέηση προς τερματισμό της λοιμικής νόσου που ταλαιπωρεί όλη την υφήλιο.