(Δελτίο Τύπου) Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά


Επί τη ευκαιρία της Αποδόσεως της Εορτής των Εορτών και της Πανηγύρεως των Πανηγύρεων, τελέσθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα η Ιερά Αγρυπνία το βράδυ της 26ης Μαΐου 2020, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Των Ιερών Ακολουθιών της τελευταίας ημέρας της Πασχαλίου περιόδου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, ενώ το αναλόγιο του Ναού κόσμησε με την παρουσία του, αποδίδοντας κατά θαυμαστό τρόπο τον Αναστάσιμο Κανόνα και τους προβλεπόμενους Ύμνους, ο κ. Αριστογένης Ζαΐμης Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Στην ομιλία του προς το φιλακόλουθο εκκλησίασμα, το οποίο με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη και εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακολούθησε με υποδειγματική τάξη, λόγω των μέτρων και με αισθήματα χαράς τις πανηγυρικές ακολουθίες, μιας και εφέτος λόγω της πανδημίας δεν είχαν την δυνατότητα να τις βιώσουν, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα χαρμόσυνα μηνύματα της Αναστάσεως και στην μεγάλη μορφή τους ήμερα τιμωμένου Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας, είναι Ζωή Αναστάσεως και Ζωή Καινής Κτίσεως».

Καταλήγοντας τον λόγο του και αφού ευχήθηκε προς όλους καταλλήλως, μοίρασε κατά έθος μαζί με την ευλογία του Αντιδώρου και κόκκινα αυγά, ψάλλοντας για τελευταία φορά το Χριστός Ανέστη.