�?? Η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης - Πάσχα 2022  - Δελτία Τύπου - ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

Η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης - Πάσχα 2022 

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ: ο Εσπερινός της Αγάπης

Μέσα σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα που πηγάζει από το Μήνυμα της Αναστάσεως, τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, τον οποίον και πλαισίωναν οι Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και οι Ιερείς που έλαβαν μέρος στον Εσπερινό της Αγάπης αφού ενεδύθησαν τα άμφιά τους εις την κεντρική αίθουσα «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» του πνευματικού κέντρου του Ι.Μ.Ν. της Αγίας Παρασκευής,  εν συνέχειᾳ εν πομπή κατευθύνθηκαν  προς τον Ναό, προηγουμένων του Λαβάρου και της Εικόνος της Αναστάσεως, των ιεροπαίδων με τα εξαπτέρυγά τους και των χορών που έψαλλαν εμμελώς το «Αναστάσεως ημέρα….», 
Κατά την διάρκεια της λαμπράς Αναστασίμου Ακολουθίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λαγκαδά, Καθηγητής Θεολογίας κ. Αστέριος Καραγιοβάννης, ενώ το κατά Ιωάννην ιερόν Ευαγγέλιον του Εσπερινού ανεγνώσθη εφέτος σε 9 γλώσσες, την Ελληνική, την Αγγλική, την Γαλλική, την Σέρβικη, την Ρουμάνικη, την Αραβική, την Εβραϊκή, την Αλβανική και την Ομηρική (ηρωικό εξάμετρο).
Προ της Απολύσεως ανεγνώσθη υπό του εορτάζοντος Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδες. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αναστασίου Παρούτογλου, η Πασχάλιος Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος απευθυνόμενος στο τέλος προς το παριστάμενο εκκλησίασμα που παρέστη για να συνεορτάσει  υπό το φως της Ζωηφόρου Αναστάσεως το Μυστήριο της σωτηρίας και της αγάπης,  μετέφερε προς πάντας τον Αναστάσιμον χαιρετισμόν  και τις Πασχάλιες Εόρτιες ευχές του. διανέμοντας προς όλους τους παρισταμένους τα καθιερωμένα πασχαλινά κόκκινα αυγά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας

Audemars Piguet Replica Bell & Ross Replica Watches Blancpain Replica Franck Muller Replica omega replica